С актуализацията на iOS 16.3.1 Apple "оптимизира" функцията за откриване на злополуки в iPhone 14. Тя даваше фалшиви положителни резултати за автомобилни катастрофи по време на практикуване на зимни спортове като каране на ски и сноуборд. Други подобрения включват отстраняване на проблеми със заявките към Siri за Find My network и грешки в настройките на iCloud.

Функцията Crash Detection дебютира в новия iPhone и Apple Watch. Ако тя е активирана, в случай на "сериозно пътнотранспортно произшествие" и липса на реакция от страна на собственика на автомобила се изпраща сигнал до службите за спешна помощ. Когато сезонът на зимните спортове дойде, системата обаче започна да подава фалшиви сигнали - през януари говорител на Apple потвърди, че компанията получава обратна връзка от центровете за обаждания "911", но не съобщи нищо за плановете за отстраняване на грешката.

Това не е първият път, в който Apple трябва да поправи фалшивите сигнали на Crash Detection: през ноември тя пусна iOS 16.1.2, която предотврати активирането на услугата на влакчета в увеселителен парк, тъй като тогава имаше и такива оплаквания. В бележките към версията на iOS 16.3.1 се казва също, че е отстранен бъг, който е причинявал неуспешни заявки към Siri за услугата за търсене на "Намери моето устройство". С актуализация 16.3.2 за HomePod и Apple TV се отстранява грешка в някои заявки към Siri в платформата за интелигентен дом. Освен това Apple пусна macOS Ventura 13.2.1 с няколко важни актуализации на сигурността и затворена уязвимост, която можеше да бъде използвана активно от недоброжелатели.

Освен това след обновяването до най-новата версия на iOS някои потребители се сблъскаха с проблеми в приложението Google Photos. Съобщава се, че то се срива при стартиране, което прави невъзможен достъпа до библиотеката със снимки на Google и управлението ѝ. Други приложения на Google, като Gmail, Google Drive и Google Maps, изглежда работят добре.

Към момента не е ясно каква е причината за проблема и защо той засяга само някои потребители. Google съобщи, че е наясно с проблема и е "в процес на въвеждане на поправка във версия 6.23.1 на приложението Google Photos".