Налични са редица индикации, че следващото поколение смартфони на Apple може да постигне ръст на продажбите спрямо настоящите ѝ предложения, предава Mobile Bulgaria.

Според анализатори от Wedbush този ръст може дори да е двуцифрен. Прогнозата им е базирана на информация от веригата за доставки на компоненти, а като основен двигател на потребителския интерес се посочва добавянето на 5G свързаност.

Очакванията на анализаторите са, че компанията ще достави между 185 и 190 милиона смартфона през следващата година с ръст около 10%.

След успеха на iPhone 11 следващата серия модели ще предложи подобрения по всички направления, включително чрез добавяне на 5G свързаност. Очакванията са, че компанията от Купертино ще представи поне пет нови модела през 2020.

Според Wedbush към момента в световен мащаб има около 900 милиона потребители с iPhone, като е доста вероятно над една трета от тях да сменят устройството си с модел с 5G свързаност.

Междувременно наскоро се появи и анализ, според който успехът на iPhone 12 ще зависи от развитието на 5G мрежите, което е логично, тъй като едва ли потребителите биха купили такъв модел без достъп до съответната инфраструктура.