В морето от качествени камери на мобилни телефони и многото реклами, обещаващи хубави снимки, голямо количество мегапиксели и вече дори брой камери, рейтингът на DxOMark е един от най-добрите показатели за това кой е най-добър.

Лидерите от Samsung, Huawei и Apple, позиционират на първи места в класацията си своите най-скъпи флагмани, но дори те не успяха да спрат подема на Xiaomi.

Професионалната лаборатория даде изключително висока оценка на Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, поставяйки го на второ място след Huawei Mate 30 Pro. Двата китайски телефона обаче имат еднаква оценка. На четири точки под тях остават iPhone 11 Pro Max, както и Samsung Note 10+.

Смартфонът на Xiaomi е първият достъпен модел, разполагащ със 108-мегапискелова камера. Той може да се похвали още със стабилизация на изображението и диафрагма F/1,7. Смартфонът несъмнено записва сериозно постижение, но редица специалисти бяха впечатлени от друго.

Цената на новия най-добър камерафон е почти три пъти по-ниска от тази на топ модела на Apple. В интерес на истината, моделът който ще струва 400 долара побеждава по този параметър всеки играч в десетката и пазарният му дебют изглежда ще е доста интересен.