Компанията Фейсбук отстрани проблемите, предизвикали второто прекъсване на работата й тази седмица, и се извини на потребителите, предадоха световните агенции.

Снощи Фейсбук, Месинджър и Инстаграм отново станаха недостъпни за потребителите в някои части на света. Потребителите съобщаваха за прекъсвания на работата на социалните мрежи, сочат данни на сайта Downdetector.

От компанията заявиха, че сривът е бил причинен от "грешна конфигурация" на рутърите.

Поднасяме искрените си извинения, ако през последните няколко часа не сте имали достъп до нашите социални мрежи. Отстранихме проблема и още веднъж благодарим за търпението Ви тази седмица, се казва в съобщението на Фейбсук.

Данните за проблеми с Фейсбук започнаха да се появяват след 21 ч. в петък. Потребители в САЩ и Европа изразиха недоволство от работата на сайта и на мобилното приложение.

Броени минути след първите съобщения за прекъсванията на работата на Фейсбук са били получени и съобщения за проблеми с Инстаграм.

В понеделник Фейсбук, Месинджър, Инстаграм и Уотсап бяха недостъпни в продължение на часове в много части на света.

Фейсбук преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че Инстаграм може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките.