Разгаря ли се "кокаинов" скандал в бизнеса със смартфони? Моделът Escobar Fold 1 на компания, ръководена от брата на Пабло Ескобар, не бе допуснат до участие на изложението CES 2020 в Лас Вегас.

Преди месец Роберто Ескобар, брат на известния колумбийски наркобос Пабло Ескобар, представи сгъваемия смартфон Escobar Fold 1. Организаторите на CES обаче не допуснаха този модел на световното изложение.

Вижте как изглежда Еѕсоbаr Fоld 1 >> >> >>

Според главния изпълнителен директор на Escobar Inc., основните играчи на пазара за смартфони се опасяват от появата на подобно устройство, предаде Gizchina.

От преписка между Асоциацията за потребителски технологии (CTA) и Роберто Ескобар става ясно, че присъствието на Escobar Fold 1 и неговите създатели на изложението не е "добра идея".

"Samsung се страхува, че ще присъстваме на едно и също събитие рамо до рамо, докато представяме по-добър продукт на страхотна цена. Всъщност те използват силата си, за да ни заглушат. Но забравят, че Пабло Ескобар е бил там много преди тях и ще бъде там дълго след тях", коментира лидерът на Escobar Inc.

Рекламната кампания на Escobar Fold 1 беше доста провокативна - във видеоклиповете участват жени по бельо, например. Смартфонът е планиран за продажби на цена от 350 долара.

Escobar Fold 1 разполага с гъвкав 7,8-инчов AMOLED екран 1920×1444 пиксела, двойна камера 16MP+20MP, процесор Qualcomm Snapdragon 855, 6/8GB оперативна памет и 128/512GB сторидж, а батерията е с капацитет 4000 мАч.