Google започна да разкрива детайли за очакваните тази есен Pixel 6 и Pixel 6 Pro, но поне засега компанията пази в тайна много от характеристиките на устройствата. Въпреки това Google показа как ще изглеждат моделите, с което потвърди появилите се наскоро рендъри, а освен това разкри, че те ще се задвижват от нейния първи чипсет, който се казва Tensor. Засега няма подробности за него, които ще научим през есента, предава Mobile Bulgaria.

Процесорът ще позволи на компанията да предложи още повече възможности с изкуствен интелект и машинно обучение. Google посочва, че той ще обработва моделите за изчислителна фотография, което на свой ред ще осигури на потребителите още повече функции плюс подобрения в съществуващите. С новото ядро за сигурност в чипсета и Titan M2 телефоните обещават да предложат невиждана досега сигурност в мобилно устройство.

Устройствата имат и отличителен дизайн на задния панел, който включва широка зона за основната камера в горната част. Двата модела ще се предлагат в три цвята, а сред тях има и интересни комбинации. Pixel 6 Pro ще предложи тройна основна камера включително сензор с телефото леща с 4х оптично приближение, но тя ще липсва при Pixel 6. Телефоните отбелязват завръщането на компанията в премиум сектора, така че цените им вероятно ще са подобаващо високи.

От Pixel 6 Pro очакваме 6.7" QHD+ дисплей с опресняване при 120Hz и леко извити страни, които се вливат в полираната алуминиева рамка. От Pixel 6 очакваме 6.4" FHD+ плосък дисплей с опресняване при 90Hz. И двата обаче ще имат центриран в дисплея отвор за селфи камерата, както и вграден в него сензор за отпечатъци. Моделите ще предложат не само нови фотографски функции чрез чипсета Tensor, но и подобрения при гласовото разпознаване и диктовката.