Google разработва ново приложение за iOS, наречено Switch to Android, което ще позволи на потребителите да прехвърлят приложения и данни от iPhone към мобилни устройства под управление на Android, предава technews.bg.

В момента, при мигриране към Android потребителите на iOS могат да архивират контакти, събития в календара и снимки в облачното хранилище Google Drive. След това, когато същият акаунт в Google се добави към ново устройство с Android, достъпът до съдържанието става чрез съответните приложения.

Но Google ще се опита да улесни миграцията от iOS към Android с ново приложение, става ясно от публикация в 9to5Google. Намерени са нови редове код в Data Restore Tool версия 1.0.382048734 с връзка към създадено от Google приложение, наречено Switch to Android for iOS:

  • Стъпка 1. Изтеглете приложението Switch to Android от App Store.
  • Стъпка 2. Отидете в настройките за Wi-Fi
  • Стъпка 3. Свържете се с мрежата ^ 1 и въведете паролата ^ 2

Публикацията потвърждава също, че преходът към Android ще позволи прехвърляне на вече инсталирани приложения. Това става ясно от следния текст: "За да прехвърлите приложения, SMS-съобщения и контакти, въведете паролата на iTunes".

Засега няма информация кога Google ще пусне на пазара новото приложение. Несъмнено то ще улесни много потребителите, които искат да мигрират от iOS на Android платформа.