Нuawei България обяви победителите на фотографския си конкурси Next Image 2020.

Журито, избрало най-добрите снимки за 2020 година, направени с телефони на Huawei, е съставено от гл. ас. д-р Иван Кюранов, ръководител на магистърска програма "Фотография" към Националната художествена академия, Димитър Караниколов - травъл фотограф и носител на награда в глобалния конкурс Next-Image Awards 2019, и Лонгруи Циу - генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

В българската част на конкурса са изпратени 8500 снимки и клипове, заснети с мобилни устройства Huawei или Honor. Това поставя България в Топ 10 на най-активните страни в конкурса в световен мащаб.

Ето кои са и победителите:

Color boy-Suri

Снимка: Светлин Йосифов

Първо място е за "Color boy-Suri" заснето с Huawei P30 от Светлин Йосифов.

Shepherd

Снимка: Иво Данчев

На второ място е "Shepherd", уловен някъде из планините над Благоевград от Иво Данчев.

Northern king

Снимка: Лидия Станулова

Трето място заема снимката с име "Northern king", за която авторът Лидия Станулова казва: "San Juan de Gaztelugatxe or where the present meets the legend".

Глобалната селекция от ТОП 1000 е вече обявена на сайта на конкурса. 28 са избраните участия от България, които ще се борят за големите награди в глобалния конкурс Huawei Next-Image 2020.

Снимките от конкурса още веднъж показват, че смартфоните на Huawei имат силата на професионални фото камери и могат да запечатват незабравими кадри.