Huawei публикува финансовите си резултати за 2020, като компанията отчита ограничен ръст, който е в тон с очакванията ѝ. Приходите достигат 891.4 милиарда юана (115.8 милиарда евро), а печалбата 64.6 милиарда юана (8.4 милиарда евро), предава Mobile Bulgaria.

Това означава ръст от съответно 3.8% и 3.2% на годишна база. Резултатите изглеждат добри на фона на американските санкции, които сериозно затрудняват дейността на компанията.

Партньорите на компанията продължават с разгръщането на мрежи от ново поколение в региона на Европа, Близкия изток и Африка. Подразделението за потребителска електроника бележи ръст от 3.3% до 489 милиарда юана (63.5 милиарда евро).

Приходите от региона на Северна и Южна Америка намаляват с 24.5%, а тези от Китай вече представляват 66% от общите спрямо 59% през 2019. Компанията отчита ръст в бизнеса си за телекоми, основно благодарение на бързото разрастване на 5G мрежата в Китай.

Доставките на смартфони намаляват за сметка на силно представяне на редица други сегменти, включително носими устройства и преносими компютри. Освен това компанията разширява присъствието си в секторите на умното земеделие, здравеопазването и електромобилите.