Очаква се по-късно тази година Apple да обяви серията iPhone 14 Pro с нов дизайн, който ще има два изреза на екрана. Крайната цел на компанията е да се премине към решение под дисплея (UD), като по този начин се освободи още повече екранно пространство в бъдеще.

Според нова информация на южнокорейското издание, TheElec Samsung Display и OTI Lumionics вече разработват следващо поколение камера под екрана. Според източника, може да го видим през следващата година в сгъваемия смартфон Galaxy Z Fold5. След това ще се появи в iPhone 15 Pro на Apple.

Разработката се основава на ново поколение органичен материал CPM, който позволява "отварянето на микроскопични прозрачни прозорци в катодния и пикселния слой на OLED". Това от своя страна прави дисплея напълно прозрачен, което позволява поставянето на сензорите за идентификация на лица под дисплея, без да има никакви прорези или изрези.

По-рано в интернет беше показан най-новият iPhone 14 Pro в златист цвят. Познатите "ресни" в него са заменени от две дупки. Цената на новите продукти все още не е известна.