Според слуховете това ще стане през следващите седмици Huawei ще представи новия си флагман - P50 Prо.

Вече видяхме, че новите телефони в серията P50 ще има интересно оформление на основната камера, чиито сензори ще са поставени в две големи кръгли зони на гърба. Очакваме P50 Pro да предложи и интересни фотографски функции. Предходните поколения на модела винаги са имали най-добрите и способни камери в света на смартфоните, печелейки редовно първи места в класацията на DxOMark.

Междувременно от потребителя на Twitter@RODENT950, който често споделя детайли за бъдещи продукти на Huawei, идва още интересна информация, предава Mobile Bulgaria.

Той сподели две снимки, за които твърди, че са първите официални рендъри на телефон от серията. Те показват основната камера, която включва две кръгли зони. В горната част има три сензора, а в долната - един. Потребител успя да разчете и надписа до тях - 13-90 mm.

Не е изключено това да е камерата на P50 Pro, която според @RODENT950 ще бъде означена като Leica SUMMILUX-H 1:1.6-3.5/13-90ASPH. Това подсказва, че устройството ще има 13 мм ултраширокоъгълна камера и телефото леща с около 3.6х приближение, ако приемем, че основния сензор ще има 25 мм леща.