Инсталирането на последната актуализация на Windows 10 причини сериозни грешки в операционната система. Microsoft призна за проблема и препоръча на потребителите да премахнат ъпдейта, обозначен като KB4535996, предава technews.bg.

Потребителите, които са инсталирали KB4535996, се оплакват от неправилна работа на програмата Sign Tool, влошаване на производителността, бавно зареждане, системни сривове, критични грешки и син екран на смъртта, отбелязва Windows Latest.

Актуализацията Windows 10 KB4535996, пусната в края на февруари 2020 г., трябваше да подобри търсенето в операционната система, както и да отстрани важни недостатъци и грешки, но всъщност разстрои работата на системата.

Microsoft уверява, че разработчиците в компанията са наясно с всички възникнали проблеми. В момента се работи по създаване на "кръпка" (пач), която е планирана за средата на март.

Компанията препоръчва на потребителите да премахнат от компютрите си ъпдейта KB4535996, след което трябва да отворят секцията "Update & Security" и да спрат актуализациите за 7 дни. В резултат на тези мерки работата на системата трябва да се нормализира.

Наскоро Microsoft раздели актуализациите на Windows 10 на задължителни и допълнителни, като инсталирането на вторите се извършва по желание на потребителя. Този подход цели да осигури по-фина настройка на системата за конкретни потребители.