Само месец след световната си премиера на IFA 2018 в Берлин Motorola One вече е на българския пазар. Най-новият смартфон в портфолиото на Motorola беше представен официално за първи път у нас днес.

Част от програмата Android One, смартфонът на Motorola дава три години регулярни актуализации за сигурност и повече възможности на камерата, благодарение на Google Lens.

Motorola One е модерен, с елегантен стъклен дизайн и завладяващ 5.9-инчов HD+ 19:9 Max Vision дисплей. Той е чудесният избор за записване на 4К видеа, за четене на любимата ви книга на по-голям екран, за водене на бележки и за мултитаскинг с опцията за разделяне на екрана. И всичко това само с една ръка.

Синемаграфиите представляват статични кадри, в които има леко, повтарящо се движение - развяваща се на вятъра коса, отразяващо се във витрина преминаващо такси, капка вода, която се плъзга по току-що измит плод, докато всички останали обекти са замръзнали. Анимацията е деликатна, едва забележима, но и изключително ефектна - предимство, което направи тази техника хит в социалните мрежи. Функцията за креативни синемаграфии не е под формата на допълнително приложение, а идва вградена в камерата на Motorola One.

Всеки потребител с афинитет към изкуството и красивото, може да се възползва от т.нар. "spot color" функция на камерата на motorola one. Възможността да оставиш ярко червените листа за акцент в черно бяла снимка прави есенните снимки в Instagram различни и забележими.

Улавяйте неочакваните моменти с 13+2MP двойна задна камера и 8MP селфи камера. С Motorola One винаги ще имате спиращи дъха залези, към които да се връщате, когато лятото отмине, невероятни снимки от снощния купон или пък подходящ кадър за профила ви в Instagram. С motorola one имате пълния контрол над боке ефекта, както в портретен, така и в селфи режим. Разбира се, на разположение са и забавните филтри за снимки и видео.

Спокойствието, когато става въпрос за заряда на батерията, винаги е било трудно постижима цел, но благодарение на TurboPower зарядното ще получите енергия за до 6 часа само с 20-минутно зареждане.

8-ядреният 2.0 GHz процесор Qualcomm SnapdragonTM 625 осигурява отлична производителност и гарантира, че устройството ви ще реагира незабавно на всяко докосване на екрана.

С възможностите на изкуствения интелект, вграден в приложението Google Lens, можете да взаимодействате със света, като просто насочите камерата. Направете снимка на случайно избрано куче и Googlе ще ви каже коя е неговата порода или пък проверете името на красиво цвете или да научите рецепти на ястието, което ядете.

В допълнение получавате неограничено пространство за съхранение на снимки с висока резолюция в Google Photos. Обаждайте се, търсете информация и гледайте видео клипове в YouTube с гласови команди благодарение на възможностите на Google Assistant.

Motorola One е наличен на българския пазар от 10 октомври 2018 г. в бяло и черно на цена от 499 лв.