След два дни в Лондон HMD Global ще покаже най-новите смартфони от семейството на Nokia. Събитието, което бе отложено от Световния мобилен конгрес, ще се проведе в столицата на Великобритания и на него ще видим доста интересни модели от марката, които според изтекла информация ще са част от последния филм за Джеймс Бонд.

Може би за да подгреят своята публика, HMD официално вече разкри един от моделите, които предстои да видим. Става въпрос за Nokia C2, чиято премиера беше реално в YouTube канала на компанията. Той е компактен модел от нисък клас с дебелина само 8,85 мм и тегло от 161 грама.

Моделът има 5.7 инчов IPS екран, чието съотношение на страните е 18:9. Апаратът работи с процесор UNISOC с 1.4GHz тактова честота, а RAM паметта ще бъде 1GB. Вградената памет на модела е 16 GB, а тя може да се увеличи с използването на microSD карта до 64 GB. Според официалните данни моделът е Dual SIM 4G VoLTE и е с Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS.

Nokia C2 работи с Android 9 Pie Go Edition с отделен бутон за Google Assistant. Моделът има две камери с по 5-мегапиксела и 2800 мАч.