Има вероятност през 2021 Apple да промени стратегията си по отношение на своите смартфони. За това подсказва анализ на J.P. Morgan, като според него компанията ще има две продуктови премиери годишно, което би ѝ помогнало да е по-гъвкава по отношение конкуренцията с други производители, предава Mobile Bulgaria.

Информацията е базирана на източници сред веригата от доставчици на компанията от Купертино. Според тях през първата половина на 2021 ще бъдат представени два модела iPhone, а още два ще се появят през второто полугодие.

Анализаторите споделят и очакванията си за следващата година, които до голяма степен съвпадат с наличната досега информация. Те сочат, че Apple ще представи четири нови модела през септември, което представлява промяна спрямо предходните години, в които бяха анонсирани по три устройства. През пролетта се очаква да се появи и нов по-достъпен модел, който ще наподобява на външен вид на iPhone 8, като най-вероятно става дума за iPhone SE 2.

Според J.P. Morgan всички устройства в серия iPhone 12, които ще се появят през есента, ще разполагат с подобрени OLED екрани и поддръжка за работа с 5G мрежи. По отношение на размерите анализаторите очакват един модел с 5.4-инчов екран, два с 6.1-инчов и един с 6.7-инчов. Два от тях (6.1-инчов и 6.7-инчовият) ще работят с mmWave честоти и ще разполагат с тройна основна камера с 3D ToF сензор.

Другите две устройства с диагонал на екрана 6.1 и 5.4 инча ще работят със sub-6 GHz 5G честоти и ще разполагат с двойна камера без 3D сензор. J.P. Morgan отчита още, че преминаването към 5G и по-големия избор по отношение на размера на екраните ще накарат повече потребители да заменят старите си устройства.