Дебютът на Galaxy S20 е след по-малко от месец и в интернет вече се появява все повече информация за него. Според информация на XDA-Developers, които твърдят, че тя е потвърдена от пряк досег с устройството, Galaxy S20+ ще има доста мощен хардуер.

Освен това моделът ще разполага и със 120Hz дисплей, а под него ще има ултразвуков сензор за пръстов отпечатък. Режимът за 120Hz ще може да се спира и пуска ръчно от потребителя чрез менюто на телефона. Стандартно дисплеят ще работи на 60Hz, което ще удължи живота на батерията. Използването на 120Hz ще е подходящо за филми и игри, за да пресъздава по-реалистични движения, но ще намалява резолюцията на FHD+ вместо на WQHD+ (3200х1440).

Galaxy S20+ ще се сбогува с жака за слушалки, като ще има само USB Type-C порт. Телефонът ще поддържа 25W бързо презареждане. Хардуерът включва 11GB RAM, 128GB памет или по-голяма и батерия с капацитет около 4500 mAh.

Според други слухове поне една от версиите на S20 ще може да прави и видео с 8K резолюция. Вероятно това ще е S20 Ultra, защото ще е нужна камера с доста голям сензор за подобен запис. Телефоните ще имат ново приложение за управление на камерата, което ще дава и допълнителни опции като Single Take. Тя автоматично записва докато камерата е активирана и позволява на потребителя да избере от направените материали.