В китайската социална мрежа Weibo се появиха снимки на новия iPhone SE със стъклен корпус.

Първи тази информация откриха специалистите на чешкия сайт Letemsvetem. Най-много се забелязва преходът към стъклен заден панел. Предполага се, че това е направено за да се подобри безжичното зареждане, предава Kaldata.

Но не е изключено стъкленият гръб да е просто една козметична промяна. Камерата и светодиодната фотосветкавица са на същите места, а техните размери не са се променили. Отстрани се забелязва алуминиевата рама.

От долу съвсем ясно се вижда стандартното 3,5-милиметрово аудио гнездо. Това противоречи на излязлата неотдавна неофициална информация, според която телефонът няма да има обикновен аудио жак. На предния панел се вижда кръглия бутон Home с Touch ID. Снимките показват, че се използва стария дизайн. Навярно по този начин Apple се опитва да минимизира разходите.

Засега това са първите снимки на iPhone SE 2 и е необходимо по-скептично да се отнесем към тяхната достоверност. Според изтеклата към днешен ден информация, iPhone SE 2 ще използва процесора Apple A10 и ще има предна камера с резолюция 5 мегапиксела.

Всички анализатори са единодушни, че устройството ще има безжично зареждане.