В създалата се ситуация във връзка коронавируса, все още нищо не е ясно около премиерите на новите смартфони на редица компании в бранша. Традиционно обаче очакваме появата на новия Note от Samsung, който трябва да видим на есен.

Вече се появиха и първите слухове, че в Европа моделът ще бъде представен с новия чипсет Exynos 992, който в момента може да се намери само в някои смартфони S20, продавани в САЩ. Той е разработен при 6 нм технологичен процес и според производителите дава по-голяма производителност.

Използването на различни чипсети за различните пазари накара редица фенове на марката да подпишат петиция, с която се обявиха срещу тази практика на южнокорейския производител и поискаха той да спре да разделя потребителите на такива с Qualcomm и Exynos чипсети.

Сега, дори и това да не се случи, е много вероятно в Европа да видим по-новия модел, който ще донесе на потребителите съвсем малко по-висока производителност. В досегашните случаи тя беше между 1-3% и дори това да не прави впечатление в ежедневната работа, то винаги се отчиташе при тестовете, които правят специалистите.