Samsung Electronics Co., Ltd. разкри дългоочаквания Galaxy Fold, революционно сгъваемо устройство, създаващо изцяло нова мобилна категория. Galaxy Fold разполага с първия в света 7.3-инчов Infinity Flex Display, който се сгъва в компактно устройство с дисплей отгоре на капака. Galaxy Fold предлага мощен нов начин за изпълнение на много задачи, гледане на видеоклипове, игри и др. - създавайки потребителски преживявания и възможности от следващо поколение, разработвано с години.

"Днес Samsung пише следващата глава в историята на мобилните иновации, променяйки представите за това какво е възможно при смартфоните. Galaxy Fold въвежда изцяло нова категория, която открива нови възможности, невиждани до сега с нашия Infinity Flex Display.", каза DJ Koh, президент и главен изпълнителен директор на отдел IT & Mobile Communications в Samsung Electronics. "Създадохме Galaxy Fold за тези, които искат да изпитат какво може да направи такова превъзходно сгъваемо устройство, извън ограниченията на традиционния смартфон."

Смартфон. Таблет. Сгънати в едно

Galaxy Fold е категория сам по себе си. Той предоставя нов вид мобилни изживявания, позволявайки на потребителите да правят неща, които те до този момент не можеха с обикновен смартфон. Сега потребителите имат най-доброто от двата свята; компактно устройство, което се разгръща, за да разкрие най-големия смартфон дисплей на Samsung. Galaxy Fold обединява иновативни материали за изработка, инженерни и дисплейни нововъведения, разработени в продължение на осем години след дебюта на първия прототип на сгъваем дисплей на Samsung през 2011 г.

· Нови материали на за изработка дисплея: Вътрешният екран не просто се огъва. Той се сгъва. Сгъването е по-интуитивно движение и по-трудна иновация за имплементиране. Samsung изобрети нов полимерен слой и създаде дисплей с около 50% по-тънък от обичайния дисплей на смартфона. Новият материал прави Galaxy Fold гъвкав и здрав, създаден, за да издържи.

· Нов сгъваем механизъм: Galaxy Fold се отваря гладко и естествено, като книга, и се затваря плоско и компактно с един клик. За да постигне това, Samsung проектира сложна еластична връзка с множество съединителни елементи . Тази система е невидима, за да имате непрекъснат и елегантен вид.

· Нови дизайнерски елементи: Samsung постига съвършенство във всеки детайл - от екрана до корпуса и всеки елемент, който можете да видите и докоснете. Сензорът за пръстови отпечатъци се намира отстрани, където палецът се поставя естествено, така че устройството да се отключва лесно. Двете батерии и компонентите са равномерно разпределени, така че Galaxy Fold се усеща съразмерно и симетрично в ръцете ти. Цветовете с уникално покритие - Космическо сребристо, Космическо черно, Марсиански зелено и Астро синьо - и гравираната еластична връзка с логото на Samsung допълват елегантния завършек на устройството, което пасва в ръката ти идеално.

Изцяло ново изживяване

Galaxy Fold е проектиран с мисъл за потребителите на смартфони - мотивирани от желанието за по-големи и по-добри устройства като визия, размер и форма, които подобряват тяхното потребителско изживяване. Galaxy Fold променя екрана, от който се нуждаете точно в момента, в който се нуждаете. Извадете го от джоба си за обаждания, писане на текстове и други дейности, осъществени с една ръка, и го отворете за безкрайни нови възможности за мултитаскинг и по-висококачествено гледане на най-големия ни мобилен дисплей за презентации, разглеждане на дигитални списания, гледане на филми и съдържание с добавена реалност.

Уникалният UX, създаден само за Galaxy Fold, осигурява нови начини да извлечете максимална полза от вашия смартфон:

Много прозорци едновременно: Възможностите стават безкрайни с Galaxy Fold, създаден за мултитаскинг. Вече можеш да отвориш до три приложения едновременно на основния дисплей и можеш да сърфираш, пишеш текстови съобщения и да споделяш без да затваряш някой прозорец.

Приложения без прекъсване: Направете интуитивен, безпроблемен преход между капака и основните дисплеи. Тъй като Galaxy Fold се отваря и затваря, приложенията автоматично ще се появят там, където ги оставите. Когато сте готови да направите снимка, да направите редакции или да погледнете по-отблизо фййда с новини, отворете дисплея за голям екран за по-пълна картина и добра видимост.

Samsung работи съвместно с Google и разработчиците на Android, за да гарантира, че любимите приложения и услуги на потребителите са достъпни за UX на Galaxy Fold.

Премиум производителност, разработена за сгъване

Galaxy Fold е създаден за интензивна употреба, независимо дали работите, играете или споделяте - всяка от които изисква отлично представяне и изпълнение. Снабден с мощен хардуер, Galaxy Fold е повече от готов да изпълни тези задачи.

· Правете повече: За да се гарантира, че всичко работи безпроблемно, дори когато се пуснат и работят три приложения едновременно, Samsung оборудва Galaxy Fold с мощно, следващо поколение AP чипсет и 12GB RAM за скорост на работа, както при PC. Усъвършенстваната система за двойна батерия е специално проектирана да бъде в крак с вас. Galaxy Fold също може да зарежда себе си и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare, докато е свързан с обикновено зарядно, така че можете да оставите второто си зарядно у дома.

Върховно мултимедийно изживяване: Galaxy Fold е предназначен и за забавление. Благодарение на потапящите визуализации на Dynamic AMOLED дисплея и ясния и чист звук от стерео високоговорителите, настроени от AKG, любимите филми и игри оживяват с богати цветове и дълбок звук.

Нашата най-широко обхватна камера, която се адаптира към различни функции и дейности: Независимо от начина, по който държите или сгъвате устройството, камерата ще бъде в готовност да заснеме сцената, така че никога да не пропуснете момента. С шест обектива - три на гърба, два отвътре и един на капака - системата на камерата на Galaxy Fold се използва с лекота. Galaxy Fold въвежда ново ниво на мултитаскинг, което ви позволява да използвате други приложения по време на видео разговор.

· Направи всичко с Galaxy Fold: Galaxy Fold е повече от мобилно устройство. Това е портал за цяла Galaxy система от свързани устройства и услуги, разработени от Samsung през годините, за да улесни потребителите да правят нещата, които не биха могли да направят преди. Свържете с Samsung DeX за още по-висока производителност.. Bixby поддържа нови функционалности за интелигентност като Bixby Routines, за да ви помогне да отговорите на собствените си нужди, а Samsung Knox ще запази вашите данни и информация в безопасност. Можете с лекота да използвате телефона, за да правите покупки със Samsung Pay, или да следите управлението на вашето здраве със Samsung Health - екосистемата на Galaxy е тук, за да следите и реализирате нещата, които ви вълнуват.

Galaxy Fold ще бъде наличен във второто тримесечие на 2019

За повече информация за Galaxy Fold моля посетете: http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy или www.samsung.com/galaxy