Беше въпрос на време да видим смартфон с двойно изрязан дисплей и японската компания Sharp е готова да представи първото такова устройство. То се казва Aquos R2 Compact и на практика е наследник на миналогодишния Aquos R Compact, който предложи малко изрязване за селфи камерата и солидна по размер рамка под екрана, в която беше поставен сензор за отпечатъци, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда телефона >> >> >>

Тази година Sharp реши да увеличи размера на дисплея, като запази поставения под него сензор, и направи това с добавянето на второ изрязване в долната част на изработения по технологията IGZO LCD панел. Така дисплеят с диагонал 5.2-инча и резолюция 2280 x 1080 пиксела успява да обгърне камерата и сензора за отпечатъци и да заеме по-голяма част от предния панел.

Aquos R2 Compact предлага и интересен хардуер, който включва чипсет Snapdragon 845, 4GB RAM, 22.6МР камера и батерия с капацитет 2500 mAh. Операционната система е Android 9 Pie, а устройството ще се предлага в Япония от следващата година от оператора SoftBank.