Китайският технологичен гигант Huawei полага всички усилия, за да гарантира, че неговото подразделение за смартфони не само няма да влоши своите показатели на фона на търговската война със САЩ, но и ще подобри досегашните си постижения, предава technews.bg.

Очакваше се след въвеждане на американските санкции бизнесът със смартфони на Huawei да регистрира спад в продажбите, но това не се случи. Напротив, Huawei продължава да увеличава доставките и буквално диша във врата на лидера Samsung.

На неотдавнашна вътрешна конференция, изпълнителният директор на Huawei Consumer Business Group Ричард Ю e заявил, че компанията ще достави около 230 милиона смартфона по целия свят тази година, коeто е абсолютен рекорд в историята й.

"Можем да продадем 230 милиона смартфона до края на 2019 година. Реалният брой ще зависи от спринта в последния месец. Apple вече е зад нас", казва Ричард Ю, цитиран от Gizchina.

Миналата година Huawei достави 206 милиона мобилни телефона на световния пазар. Според най-смелите прогнози, доставките на смартфони с китайския бранд тази година могат да достигнат 250 милиона бройки.

Същевременно анализатори от Bank of America очакват Apple да продаде 202 милиона iPhone устройства през 2020 г., докато през настоящата година броят им ще бъде под 200 милиона.