Освен за обичайните заплахи за мобилния си телефон, вече трябва да внимавате и с тапетите. Благодарение на лийкъра Ice Universe (@UniverseIce) научаваме, че използването на конкретно изображение за тапет може да доведе до неприятен проблем за някои смартфони с Android. Това е потвърдено и от редица други потребители, предава Mobile Bulgaria.

От Android Authority са го изпробвали на Huawei Mate 20 Pro, който не е бил засегнат, но след това от изданието са пресъздали проблема на Google Pixel 2. При прилагане на тапета телефонът спира да работи, като след рестарт екранът му постоянно се активира и деактивира, а по този начин не може да бъде въведен PIN кодът за отключване.

Единственият начин за справяне е чрез възстановяване на заводските данни, но така губите всичките си файлове. На този етап изглежда от проблема са засегнати модели от Google, Samsung, OnePlus, Nokia и Xiaomi. Според редица потребители той може да се предизвиква от цветовия филтър на снимката, който е отвъд това, което може да обработи Android.