Миналата година при дебюта си Huawei P30 Pro струваше 999 евро в Европа, а цените за стандартния P30 започваха от 749 евро. Сега благодарение на лийкъра @RODENT950 научаваме, че моделите от серия P40 ще са с по-ниски стартови цени. Той дори прогнозира, че P40 и P40 Pro може да струват съответно от 599 и 999 евро. Не е изключен и вариант цените да се запазят като миналогодишните, но моделите да предложат повече екстри като например повече базова памет, Mobile Bulgaria.

Вижте как ще изглежда новия Huawei P40 >> >> >>

Цената на очаквания вариант P40 Pro Premium при пазарния му дебют може да е 1200 евро. Възможно е промяната в цената да се дължи на липсата на услугите и приложенията на Google, за които се плаща допълнителна такса, която достига до 40 долара на устройство. Освен това компанията може да намали цената на моделите, за да привлече потребителите. Несъмнено цените ще бъдат съобразени и с тези на моделите Galaxy S20, които ще бъдат представени на 11 февруари.

Към този момент информацията е неофициална, като очакваме да научим повече за цените на устройствата с наближаване на представянето им към края на март. Интересно е да видим дали по-ниската цена ще направи устройствата привлекателни за потребителите. Преди време се появи информация, че Huawei смята да продава моделите в цял свят, въпреки че те ще са без услугите и приложенията на Googlе, така че по-ниската цена може да е част от пазарната стратегия.