Покрай забързаното ежедневие забравяме да отбелязваме малките празници и поводи за радост, затова днес ви разказваме за един такъв. През 2022г. технологичният лидер Lenovo празнува 10-годишнина от създаването на първото си устройство от серията Yoga. 10 години, изпълнени с вдъхновение и посветени на мисията да правят живота на своите клиенти една идея по-лесен. 10 години могат да се тълкуват, както като много, така и като малко време. Всички си спомняме с носталгия за онези времена, в които трябваше да пишем есета в училище на тема "Как си представяме развитието на технологиите след 10 години". Със сигурност, каквото и да сме си представяли тогава, най-вероятно сме били в заблуда. В наши дни и особено в последните няколко години, технологиите са онова нещо, което ни позволява да бъдем заедно с близки, познати, колеги и приятели. Онова нещо, което използваме за работа и забавление. Приятелят, който е неотлъчно до нас във всички моменти от живота. Точно това e и Yoga - продуктивно, мобилно и вдъхновяващо устройство, способно да задоволи всички наши нужди. Идеята, която стои зад създаването на Yoga e това устройство да даде възможност и свобода на хората да бъдат себе си, като същевременно ги вдъхновява.

снимка: Lenovo

Като очаквано продължение на тази дълга история през месец май тази година Lenovo анонсира и последното си поколение ултра тънки лаптопи Yoga. По този начин бранда добави към портфолиото си Yoga Slim, Yoga Slim 9, Yoga Slim7 Pro X, Yoga Slim 7 Pro X, Yoga Slim7 Carbon, както и Yoga AIO 7. Характеризиращи се с минималистичен дизайн, устройствата от това поколение предлагат на потребителите си висока продуктивност и мощност, съчетани с безкомпромисен дизайн. След обявяване на новите модели, вицепрезидентът и генерален мениджър на Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group, Оуянг Джун, коментира: "Ние проектираме Yoga устройствата си с по-интелигентни функции и още по-премиум изживяване, така че да вдъхновим хората да правят нещата по свой начин". Ако трябва да обобщим с едно изречение: Yoga е устройство, което те кара да се отпуснеш, дори и затрупан с работни ангажименти и да гледаш на живота по "yoga" начин. А на вас ще оставим закачката да помислите дали е случайно името Yoga, което Lenovo дава на серията си точно преди 10 години. Името през годините става символ на качество от най-висок клас. Не е случайно, нали?

От първото устройство до днес Yoga серията не изневерява на същността си, да бъде винаги отличителна, смела, иновативна и близо до нас. Lenovo Yoga просто са проектирани да мислят вместо нас и това мото е подкрепено от основната линия, която следват от компанията при производството. Елегантна визия, ултра тънък дизайн, изчистена линия, въртящ се саундбар умело създаден да предава истински завладяващ звук и да носи още по-премиум изживяване.

През годините Lenovo успя да се позиционира успешно, не само като технологична, а и като активна социално отговорна компания. Компанията намира място сред 100-те най-устойчиви компании в света според класацията Corporate Knights Index и като една от най-иновативните според Boston Consulting Group. Това е и причината Lenovo да се стреми устройствата от новите серии да бъдат сертифицирани като лаптопи с нулеви въглеродни емисии, подходящи за хора активно загрижени за околната среда. Прекрасно е все повече компании да се стремят към устойчиво развитие и същевременно с него да успяват да задоволяват всички нужди на потребителите си.

Ако помислим на финал кое е онова нещо, което ни вдъхновява всеки ден, няма да се изненадаме, че отговорът на всички ни се крие в малките неща. Тези, които ни усмихват и тези, на които можем да разчитаме. Lenovo Yoga е тук, за да ни усмихне, вдъхнови и да върви с нас напред, поне за още 10 години.

* съдържание на Lenovo