Първият таблет, базиран на новата операционна система на Huawei - HarmonyOS 2, вече е на българския пазар и ще се продава в комплект със стилус и мобилна клавиатура. Huawei Matepad 11 е и първият таблет на компанията с честота на опресняване на дисплея от 120 Hz, благодарение на която гарантира изключително гладки визии и интеракция с потребителя.

Снимки: Huawei

Създадена за новото поколение смарт устройства, HarmonyOS 2 дава на HUAWEI MatePad 11 изцяло нов спектър от функционалностти, надграждайки познатата досега работа с таблета. Неговият десктоп е по-организиран отвсякога, предлагайки по-ефективна визуализация на важната за потребителите информация. Благодарение на разпределената технология, на която е базирана HarmonyOS 2, HUAWEI MatePad 11 e способен да използва ресурсите на други устройства, разработени за всички сценарии - от смартфони до PC-та, което дава възможност за по-ефективна и креативна работа от страна на крайния потребител.

Huawei MatePad 11 е базиран на мощният Qualcomm® Snapdragon™ 865 процесор, 6GB RAM, 128 GB ROM, батерия с капацитет от 7.250 mAh и Wi Fi 6 свързаност. Таблетът поддържа честота на опресняване на екрана от 120 Hz за безупречно визуално изживяване, и второ поколение стилус HUAWEI M-Pencil. В комбинация с честотата от 120Hz на дисплея, стилусът има изключително бърза реакция с латентност от едва 2ms, което осигурява изключително естествен и лесен ръкопис на таблета.

Снимки: Huawei

Гладки и красиви визуализации

MatePad 11 е първият таблет на Huawei, който поддържа скорост на опресняване от 120 Hz на 10.95-инчовия си FullView дисплей с резолюция 2560 x 1600 пиксела и съотношение екран към тяло от 86%. Така потребителите ще се радват на повече детайли и потапящо преживаване при видеа с висока кадрова честота и игри, а при превъртане през уеб страници и дълги документи съдържанието ще се зарежда бързо и неусетно за потребителя. Технологията за адаптиране на кадровата честота от своя страна помага за удължаване на живота на батерията.

Новият HUAWEI MatePad 11 поддържа 16,7 милиона цвята и цветна гама DCI-P3 за живи и естествени изображения и видеа. Освен да възпроизвежда невероятни цветове, HUAWEI MatePad 11 е проектиран да минимизира излагането на потребителя на натоварващата синя светлина и на трептене на екрана - двата основни фактора за натрупване на умора в очите. Таблетът е носител на сертификатите TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) и TÜV Rheinland Flicker Free, гарантиращи защита на зрението дори при многочасова непрекъсната употреба.

Нов интуитивен десктоп

HUAWEI MatePad 11 предлага нов дизайн на работното пространство (десктопа), организиращ най-важната информация през изчистен и интуитивен потребителски интерфейс. Лента в дъното на екрана (Bottom Dock) показва най-често и най-скоро използваните приложения. Нови уиджети (Service Widgets) могат да показват информация в реално време и позволяват на потребителите да достъпват определени функции на приложенията, без да стартират самите приложения. Тези уиджети могат да се позиционират навсякъде и подлежат на персонализиране.

Мултиекранно взаимодействие Таблет-PC

Мултиекранното взаимодействие поддържа интеракции между таблет и PC, предлагайки три режима, при които устройствата работят заедно по различни начини. Огледалният режим (Mirror) позволява на потребителите да проектират екрана на компютъра на този на таблета, превръщайки таблета в чертожна дъска, която може да се свърже с HUAWEI M-Pencil (от второ поколение) за бързи бележки или добавяне на прецизна калиграфия. Потребителите, работещи в офиси, могат да се възползват от разширения режим (Extend Mode) и да имат втори екран към компютъра си, радвайки се на още по-голямо работно пространство. Иновативният Collaborate Mode позволява истински междуплатформени интеракции между HarmonyOS 2 и Windows. Потребителите могат да прехвърлят съдъжание като текст, изображения и документи между свързаните устройства с познатото издърпване и пускане (drag and drop).

Освен мултиекранното взаимодействие, имаме и изцяло новата функция Multi-Window, която поддържа показването на до 4 приложения едновременно. Поддържат се и два конкурентни плаващи прозореца, за още по-добра многозадачна работа между различни приложения. Когато не са необходими, плаващите прозорци могат да се слагат в App Bubble за лесен достъп следващия път, когато потрябват.

Обновеният Множител на приложения (App Multiplier) позволява две задачи да се изпълняват едновременно в едно приложение, благодарение на новата функция Window Lock. Тя поддържа паралелни и независими операции в двата отделни прозореца. Например, когато използвате приложение за пазаруване, можете да отворите два отделни артикула в два отделни прозореца и лесно да ги сравнявате. Или да пишете мейл в левия прозорец и отговаряте на бързи съобщения в десния, с което повишавате работната си ефективност. От юни 2021 насам близо 4000 приложения използват App Multiplier, за да предоставят по-добро изживяване на потребителите на таблети.

HUAWEI Smart Magnetic Keyboard и HUAWEI M-Pencil (второ поколение)

Новият HUAWEI MatePad 11 се продава у нас в пакет с магнитна клавиатура и стилус - перфектната комбинация за мобилен офис.

Клавиатурата Smart Magnetic Keyboard поддържа магнитно закрепване, двойно регулиране на ъгълa, автоматично сдвояване чрез Bluetooth, безжично зареждане и др. Когато я закрепите посредством магнитите към таблета, тя ще се сдвои автоматично с него и също така ще се зарежда автоматично. Благодарение на интелигентната технология за магнитна индукция, таблетът незабавно ще се включи, когато клавиатурата е отворена, и ще премине в режим на заспиване, когато е затворена. Разстоянието между клавишите й е 1,3 мм, което осигурява удобното писане на нея.

Второто поколение стилус HUAWEI M-Pencil идва с нов прозрачен връх с платинено покритие и заскрежена текстура за удобно писане, ултра-ниска латентност от 2ms и е чувствителен на 4096 нива на натиск[7]. Зареждането му и сдвояването му с таблета е по-лесно отвсякога - достаъчно е само да го доближите до HUAWEI MatePad 11, за да се свърже магнитно и да се стартират и двата процеса. Поддържа множество иновативни функции, сред които HUAWEI FreeScript, която превръща ръкопис в машинно кодиран текст в реално време, двойно потупване за превключване между текущия инструмент и гумичката, Instant Shape, Instant Table и други.

Четири-канално аудио за радост на всички сетива

HUAWEI MatePad 11 е проектиран като универсален таблет от висок клас, предлагащ отлично извижяване както при работа, така и при забавление. Затова е оборудван с четири-канална аудио система с голяма амплитуда и четири говорителя, която може да изпълни помещението с висококачестен звук. Аудио системата е проектирана и настроена от експертите на Harman/Kardon, така че звукът, който чува потребителят, да е максимално близо до оригинала.

Huawei MatePad 11 в комплект с HUAWEI Smart Magnetic Keyboard и HUAWEI M-Pencil (второ поколение) може да се намери в търговската мрежа на Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на Polycomp на препоръчителна крайноклиентска цена от 999 лева. Повече информация можете да намерите на https://consumer.huawei.com/bg/tablets/matepad-11/

###

За повече информация:

Емилия Кирилова

HUAWEI Technologies Bulgaria Ltd.

E-mail: [email protected]

За Huawei Consumer Business Group

Продуктите и услугите на Huawei се предлагат в повече от 170 страни и са използвани от 1/3 от световното население. Компанията разполага с 15 изследователски центъра на територията на САЩ, Германия, Швеция, Русия, Индия и Китай. Huawei Consumer BG е едно от трите бизнес звена на бранда и осъществява дейност в областта на мобилните телефони, компютрите и таблетите, преносимите и софтуерните устройства и др Глобалната мрежа на Huawei е изградена на основата на почти 30-годишен опит в телекомуникационната индустрия, като нейната цел е да предоставя най-актуалните технологични иновации на потребителите по света. За повече информация посетете: https://consumer.huawei.com/bg/

За най-актуалната информация, свързана с Huawei Consumer Business Group България, последвайте ни във:

Facebook: https://www.facebook.com/HuaweimobileBG/

Twitter: https://twitter.com/HuaweiMobileBG

YouTube: Huawei Mobile BG

Instagram: instagram.com/huaweimobilebg/

За повече информация посетете: https://consumer.huawei.com/bg/

*съдържание на Huawei