Huawei Watch D: Смарт часовникът, който може да спаси живота ви | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Huawei Watch D: Смарт часовникът, който може да спаси живота ви 24
Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch D: Смарт часовникът, който може да спаси живота ви

Устройството е същински здравен асистент на китката, който може да мери кръвното ви, да прави ЕКГ и да ви помага за по-здравословен живот.

| Редактор: Стоян Гогов 0 13332

Преди близо 20 години на пазара дебютира първият умен часовник. Устройството бе с монохромен дисплей, дизайнът му - малко ръбат, а възможностите - като на органайзер. Оттогава насам сегментът претърпя бурно развитие.

Днес смарт часовници имат ярки AMOLED екрани с безкрайно много живи цветове. Дизайнът им е толкова добър, че те са се превърнали в стилен ежедневен аксесоар. Способностите им обаче еволюират по-бавно.

Мнозинството от смарт часовниците поддържат връзка с телефона ви. От тях може да слушате музика, докато спортувате, да четете SMS-и и понякога да провеждате разговори. С течение на времето някои производители започнаха да въвеждат наистина полезни приложения свързани с активния спорт.

Фитнес режимите, бяха допълнени от най-различни спортове. В часовниците бе интегрирано и GPS-проследяване, което е особено полезно при разходка в планината. Джаджите не само не ви позволяват да се изгубите, но ви разкриват колко точно калории сте изгорили. Бавно, но сигурно, умните часовници взеха да еволюират в посока на устройства, полезни за здравето.

През 2022 година Huawei представи Watch GT 3 Pro. Часовникът има технология, която му позволява да прави прецизни електрокардиограми. Точността е толкова впечатляваща, че устройството получава сертификат за медицинско устройство от National Medical Products Administration на Китай.

С настъпването на 2023 година Huawei продължава еволюцията на умните часовници в устройства, полезни за здравето. Днес ще ви запознаем отблизо с първия умен часовник, който може да мери кръвното налягане, телесната ви температура, да прави ЕКГ и да изглежда стилно в процеса.

Ето какво знаем за Huawei Watch D:

Здрав дух в здраво тяло

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Тази максима важи напълно за Watch D. Новият умен часовник на Huawei идва с 1.64-инчов AMOLED дисплей с правоъгълна форма. Екранът е защитен с 2.5D извитото стъкло, а рамките са от заздравен алуминий. Часовникът е водоустойчив и разполага с военния сертификат за издръжливост IP68.

Вижте как изглежда Huawei Watch D >> >> >>

Версията, която тестваме е с красив графитено-черен цвят с леки топли тонове.

Каишката е еластична и със стилен дизайн. Тя е макромолекулярна и със закопчалката тип пеперуда. Инженерите на Huawei са се постарали да я направят едновременно красива и функционална. Каишката се надува, а закопчалката я държи стабилно.

Батерията също заслужава похвали. Изключително полезният часовник издържа 7 дни с напълно заредена батерия. Това е доста повече от най-скъпия нов часовник на Apple, който издържа само 18 часа с едно зареждане.

Подобно на всички останали часовници, Huawei Watch D може да служи като музикален плеър, да ви дава прогноза за времето и какво ли още не. Устройството има и гласов асистент, с чиято помощ може допълнително да повишите функциите на джаджата. Но не това е технологията, която прави Huawei Watch D толкова уникален.

Точно измерване на кръвното налягане и ЕКГ

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch D има революционни и незаменими функции. Той за пръв път предоставя лесна възможност на българите винаги да знаят своето кръвно налягане и да си правят ЕКГ само с един клик.

Точността на измерването е сравнима с тази на професионален апарат за кръвно. Това е лесно обяснимо - часовникът функционира точно като такъв, благодарение на своя дизайн и технологии. Watch D е с всички сертификати за медицинско устройство в Китай.

За да е възможно това Huawei са направили много.

Каишката е с дизайн, позволяващ напомпване. Освен това часовникът е със специален сензор с висока резолюция, който отчита туптенето на сърцето.

Технологията Huawei TruSeen 5.0+ за наблюдение на сърдечния ритъм използва осем фотоелектрични сензора, разположени в пръстеновидна формация, с две групи светлинни източници, за да повиши възможностите за предотвратяване на смущения чрез обединяване на различни сигнали. Плътната каишка също пречи за външни смущения.

Контролната верига за обратна връзка и бавния въздушен поток допълват необходимите условия за прецизно измерване.

В комплекта на часовника е включена и специална линия, с която да определите точно къде да закопчаете каишката. Така ще си гарантирате възможно най-точния резултат.

Снимка: Huawei

Huawei Watch D е оборудван и с високопроизводителен ЕКГ модул. Той също е сертифицирано точен. Чрез него може да си правите електрокардиограми по всяко едно време - без да чакате на опашки пред лекарския кабинет.

Часовникът анализира резултата и ще ви предупреди, ако засече нетипичен сърдечен ритъм.

Новата и подобрена електродна технология прави събирането на ЕКГ сигнал по-точно и по-отзивчиво. Електроди са интегрирани в прозрачен сапфирен гръб на часовника. Резултатът е, че само за 30 секунди може да имате медицински прецизна електрокардиограма.

Huawei Watch D ви позволява да си съставяте персонализирани планове за измерване на кръвното налягане. Часовникът ще ви напомня, че е настъпило време за измерване.

Устройството показва и дали кръвното ви е нормално и определя коя степен на хипертония имате, ако резултатът ви е завишен.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

За да се осигури максимална точност, се препоръчва да останете седнали най-малко 5 минути, преди да извършите измерването. От Huawei имат инструкции как да измерите кръвното си най-добре. За целта трябва да държите китката с часовника на нивото на сърцето. Ръката ви трябва да е стабилна. Позата ви трябва да е седнала, а самите вие да сте в покой - да не мърдате и да не говорите. Всъщност тези съвети важат и за измерването на кръвното с професионален апарат в клиника.

Снимка: Huawei

С приложението Huawei Health може да следите на смартфона си как се движи резултата ви. Прецизното и регулярно мерене на кръвното може да ви спаси от много неприятни последствия, защото ви дава възможност да вземете превантивни мерки. Например, измерването на определени интервали може да определи дали не трябва да промените лекарствата, които приемате.

Устройството на Huawei може да мери още пулса, кислородното насищане на кръвта и температура на кожата.

Часовник с решение

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch D е първият достъпен за родните потребители часовник, който прави ЕКГ и може да мери кръвното. Така той става важно устройство с цел превенция. Но часовникът има и решения как да подобрите здравето си.

Джаджата поддържа над 70 спортно-тренировъчни режима. Всеки един от тях прецизно отмерва изразходените от вас калории според тренировката ви.

Вие ще знаете точно колко да спортувате и може да си създадете тренировъчен график. С часовника може да обменяте резултатите от тренировките с други. Може например да ги покажете на своя лекар.

Huawei Watch D може да се съчетае с популярното приложение и социална мрежа за тренировки Strava.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Със смартфон приложението Huawei Health може да проверявате как се движи прогреса ви и колко калории горите всеки ден. В апликацията се пазят измервания, статистики и всякакви други данни и аналитични разбивки. Те са нагледно достъпни за вас само с няколко клика.

Часовникът прави и научно базирано проследяване на качеството на съня и нивото на стрес. След това той ви дава разбивка от информация. Благодарение на нея вие може да вземете решения, с които да подобрите своя сън и спокойствие.

Например, не винаги 8 часовият сън ви прави отпочинали. Това би могло да се дължи на лек сън, като мозъкът ви не минава в цялата поредица от фази на съня. Ако часовникът отчете това, то може би е добре да направите стаята си по-тъмна и тиха по време на сън. По-плътно перде, изключен телевизор или климатик, могат да подобрят значително качеството на съня и вие да се по-отпочинали.

Приложението Huawei Health е съвместимо с устройства с Android и iOS.

Наличност

Снимка: Huawei

Купувайки Huawei Watch D вие получавате ваш личен здравен асистент. С него може да следите своето кръвно, да си правите електрокардиограми и да разберете повече за своето физическо състояние. Цялата информация от устройството може лесно да бъде споделена с вашия лекар.

Заедно с часовника, вие получавате безжично зарядно, специална линия за размера на китката ви и допълнителни каишки, с които може да смените основната. В комплекта са включени и надуващите се възглавнички, които да добавите към другата каишка.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Watch D на Huawei е първият по рода си умен часовник, който получава сертификат за медицинско устройство от Европейския съюз, Китай и други страни. От компанията предлагат сами да се убедите в прецизните му измервания.

Това може да стане като тествате устройството в някой от магазините на Yettel и А1 в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Перник, Дупница, Плевен, Пловдив, Благоевград, Ямбол и Пазарджик, в магазините на Зора в Драгалевци, Пловдив и Бургас, и на Технополис в Младост, The Mall, Paradise Center и Serdica Center в София.

Huawei Watch D може да се закупи в търговската мрежа на Yettel, A1, Технополис, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп. Всеки може да изпробва лично възможностите на умния часовник, като си премери кръвното с него.

Препоръчителната цена на Huawei Watch D 799 лева. Повече за смарт часовника може да научите тук >>>

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch D: Смарт часовникът, който може да спаси живота ви 24

Huawei Watch D: Смарт часовникът, който може да спаси живота ви

Устройството е същински здравен асистент на китката, който може да мери кръвното ви, да прави ЕКГ и да ви помага за по-здравословен живот.

| Редактор : Стоян Гогов 0 13332 Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Преди близо 20 години на пазара дебютира първият умен часовник. Устройството бе с монохромен дисплей, дизайнът му - малко ръбат, а възможностите - като на органайзер. Оттогава насам сегментът претърпя бурно развитие.

Днес смарт часовници имат ярки AMOLED екрани с безкрайно много живи цветове. Дизайнът им е толкова добър, че те са се превърнали в стилен ежедневен аксесоар. Способностите им обаче еволюират по-бавно.

Мнозинството от смарт часовниците поддържат връзка с телефона ви. От тях може да слушате музика, докато спортувате, да четете SMS-и и понякога да провеждате разговори. С течение на времето някои производители започнаха да въвеждат наистина полезни приложения свързани с активния спорт.

Фитнес режимите, бяха допълнени от най-различни спортове. В часовниците бе интегрирано и GPS-проследяване, което е особено полезно при разходка в планината. Джаджите не само не ви позволяват да се изгубите, но ви разкриват колко точно калории сте изгорили. Бавно, но сигурно, умните часовници взеха да еволюират в посока на устройства, полезни за здравето.

През 2022 година Huawei представи Watch GT 3 Pro. Часовникът има технология, която му позволява да прави прецизни електрокардиограми. Точността е толкова впечатляваща, че устройството получава сертификат за медицинско устройство от National Medical Products Administration на Китай.

С настъпването на 2023 година Huawei продължава еволюцията на умните часовници в устройства, полезни за здравето. Днес ще ви запознаем отблизо с първия умен часовник, който може да мери кръвното налягане, телесната ви температура, да прави ЕКГ и да изглежда стилно в процеса.

Ето какво знаем за Huawei Watch D:

Здрав дух в здраво тяло

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Тази максима важи напълно за Watch D. Новият умен часовник на Huawei идва с 1.64-инчов AMOLED дисплей с правоъгълна форма. Екранът е защитен с 2.5D извитото стъкло, а рамките са от заздравен алуминий. Часовникът е водоустойчив и разполага с военния сертификат за издръжливост IP68.

Вижте как изглежда Huawei Watch D >> >> >>

Версията, която тестваме е с красив графитено-черен цвят с леки топли тонове.

Каишката е еластична и със стилен дизайн. Тя е макромолекулярна и със закопчалката тип пеперуда. Инженерите на Huawei са се постарали да я направят едновременно красива и функционална. Каишката се надува, а закопчалката я държи стабилно.

Батерията също заслужава похвали. Изключително полезният часовник издържа 7 дни с напълно заредена батерия. Това е доста повече от най-скъпия нов часовник на Apple, който издържа само 18 часа с едно зареждане.

Подобно на всички останали часовници, Huawei Watch D може да служи като музикален плеър, да ви дава прогноза за времето и какво ли още не. Устройството има и гласов асистент, с чиято помощ може допълнително да повишите функциите на джаджата. Но не това е технологията, която прави Huawei Watch D толкова уникален.

Точно измерване на кръвното налягане и ЕКГ

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch D има революционни и незаменими функции. Той за пръв път предоставя лесна възможност на българите винаги да знаят своето кръвно налягане и да си правят ЕКГ само с един клик.

Точността на измерването е сравнима с тази на професионален апарат за кръвно. Това е лесно обяснимо - часовникът функционира точно като такъв, благодарение на своя дизайн и технологии. Watch D е с всички сертификати за медицинско устройство в Китай.

За да е възможно това Huawei са направили много.

Каишката е с дизайн, позволяващ напомпване. Освен това часовникът е със специален сензор с висока резолюция, който отчита туптенето на сърцето.

Технологията Huawei TruSeen 5.0+ за наблюдение на сърдечния ритъм използва осем фотоелектрични сензора, разположени в пръстеновидна формация, с две групи светлинни източници, за да повиши възможностите за предотвратяване на смущения чрез обединяване на различни сигнали. Плътната каишка също пречи за външни смущения.

Контролната верига за обратна връзка и бавния въздушен поток допълват необходимите условия за прецизно измерване.

В комплекта на часовника е включена и специална линия, с която да определите точно къде да закопчаете каишката. Така ще си гарантирате възможно най-точния резултат.

Снимка: Huawei

Huawei Watch D е оборудван и с високопроизводителен ЕКГ модул. Той също е сертифицирано точен. Чрез него може да си правите електрокардиограми по всяко едно време - без да чакате на опашки пред лекарския кабинет.

Часовникът анализира резултата и ще ви предупреди, ако засече нетипичен сърдечен ритъм.

Новата и подобрена електродна технология прави събирането на ЕКГ сигнал по-точно и по-отзивчиво. Електроди са интегрирани в прозрачен сапфирен гръб на часовника. Резултатът е, че само за 30 секунди може да имате медицински прецизна електрокардиограма.

Huawei Watch D ви позволява да си съставяте персонализирани планове за измерване на кръвното налягане. Часовникът ще ви напомня, че е настъпило време за измерване.

Устройството показва и дали кръвното ви е нормално и определя коя степен на хипертония имате, ако резултатът ви е завишен.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

За да се осигури максимална точност, се препоръчва да останете седнали най-малко 5 минути, преди да извършите измерването. От Huawei имат инструкции как да измерите кръвното си най-добре. За целта трябва да държите китката с часовника на нивото на сърцето. Ръката ви трябва да е стабилна. Позата ви трябва да е седнала, а самите вие да сте в покой - да не мърдате и да не говорите. Всъщност тези съвети важат и за измерването на кръвното с професионален апарат в клиника.

Снимка: Huawei

С приложението Huawei Health може да следите на смартфона си как се движи резултата ви. Прецизното и регулярно мерене на кръвното може да ви спаси от много неприятни последствия, защото ви дава възможност да вземете превантивни мерки. Например, измерването на определени интервали може да определи дали не трябва да промените лекарствата, които приемате.

Устройството на Huawei може да мери още пулса, кислородното насищане на кръвта и температура на кожата.

Часовник с решение

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch D е първият достъпен за родните потребители часовник, който прави ЕКГ и може да мери кръвното. Така той става важно устройство с цел превенция. Но часовникът има и решения как да подобрите здравето си.

Джаджата поддържа над 70 спортно-тренировъчни режима. Всеки един от тях прецизно отмерва изразходените от вас калории според тренировката ви.

Вие ще знаете точно колко да спортувате и може да си създадете тренировъчен график. С часовника може да обменяте резултатите от тренировките с други. Може например да ги покажете на своя лекар.

Huawei Watch D може да се съчетае с популярното приложение и социална мрежа за тренировки Strava.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Със смартфон приложението Huawei Health може да проверявате как се движи прогреса ви и колко калории горите всеки ден. В апликацията се пазят измервания, статистики и всякакви други данни и аналитични разбивки. Те са нагледно достъпни за вас само с няколко клика.

Часовникът прави и научно базирано проследяване на качеството на съня и нивото на стрес. След това той ви дава разбивка от информация. Благодарение на нея вие може да вземете решения, с които да подобрите своя сън и спокойствие.

Например, не винаги 8 часовият сън ви прави отпочинали. Това би могло да се дължи на лек сън, като мозъкът ви не минава в цялата поредица от фази на съня. Ако часовникът отчете това, то може би е добре да направите стаята си по-тъмна и тиха по време на сън. По-плътно перде, изключен телевизор или климатик, могат да подобрят значително качеството на съня и вие да се по-отпочинали.

Приложението Huawei Health е съвместимо с устройства с Android и iOS.

Наличност

Снимка: Huawei

Купувайки Huawei Watch D вие получавате ваш личен здравен асистент. С него може да следите своето кръвно, да си правите електрокардиограми и да разберете повече за своето физическо състояние. Цялата информация от устройството може лесно да бъде споделена с вашия лекар.

Заедно с часовника, вие получавате безжично зарядно, специална линия за размера на китката ви и допълнителни каишки, с които може да смените основната. В комплекта са включени и надуващите се възглавнички, които да добавите към другата каишка.

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Watch D на Huawei е първият по рода си умен часовник, който получава сертификат за медицинско устройство от Европейския съюз, Китай и други страни. От компанията предлагат сами да се убедите в прецизните му измервания.

Това може да стане като тествате устройството в някой от магазините на Yettel и А1 в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Перник, Дупница, Плевен, Пловдив, Благоевград, Ямбол и Пазарджик, в магазините на Зора в Драгалевци, Пловдив и Бургас, и на Технополис в Младост, The Mall, Paradise Center и Serdica Center в София.

Huawei Watch D може да се закупи в търговската мрежа на Yettel, A1, Технополис, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп. Всеки може да изпробва лично възможностите на умния часовник, като си премери кръвното с него.

Препоръчителната цена на Huawei Watch D 799 лева. Повече за смарт часовника може да научите тук >>>

Снимка: С. Гогов, Dir.bg