Huawei Watch GT 3 Pro дебютира в средата на годината, като премиум представителя на богатата гама от умни часовници на марката.

Визуално той се отличи със своята технология и стил. Устройството има две версии - 46-милиметрова титаниева и 43-милиметрова керамична. И двата варианта са преминали термична обработка от над 1500 градуса по Целзий и разчитат на технологии, традиционно запазени за космическата индустрия.

Вижте как изглежда Huawei Watch GT 3 Pro >> >> >>

Керамичната версия е с 1.32-инчов AMOLED, а титаниевата с 1.43-инчов AMOLED дисплей. Единствената друга разлика между двата модела е в батерията. По-малкия керамичен часовник издържа 7 дни с едно зареждане, а титаниевия трябва да се зарежда само 2 пъти в месеца.

Това е несравнимо повече от конкурентите на модела, които издържат малко повече от ден без зареждане.

Но не дизайнът и батерията е темата на днешния материал. Последният ъпдейт на часовника му позволява да прави прецизни електрокардиограми.

Грижа за здравето

Huawei Watch GT 3 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Най-разпространените и опасни за здравето проблеми в Европа са сърдечните. Те са основна причина за преждевременна смърт и за понижаване в качеството на живота.

По данни на Евростат почти 30% от населението на България над 15-годишна възраст страда от хипертония или високо кръвно налягане. Най-вероятно сърдечните проблеми са още по-често срещани, защото мнозина отказват да потърсят лекарска помощ или се задоволяват с кратко посещение при доктора.

По-малките населени места пък не винаги разполагат с необходимата апаратура. Лекарите дават 4 съвета, с които хората могат да подобрят сърдечното си здраве.

То би се подобрило с повече физическа активност. Дори разходките са достатъчни. Повече сън и контрола над теглото са други важни фактори. Превенцията обаче е възможна само, ако здравословното състояние се следи често.

Huawei Watch GT 3 Pro предлага много и по четирите параграфа. Часовникът е с технологията TruSeen 5.0+. Тя позволява отчитането на здравни параметри, да става с медицинска прецизност.

Електрокардиограма по поискване

Huawei Watch GT 3 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Huawei Watch GT 3 Pro е в състояние да изготвя изключително прецизна електрокардиограма. Тя може да се направи навсякъде, по всяко време и за секунди. Без да посещавате лекарски кабинети.

Достатъчно е часовникът да бъде на китката ви, а показалецът ви да е докоснал долния бутон на часовника.

Проверката на електрическата активност на сърцето разкрива подробности за състоянието ви. Алгоритъмът на часовника анализира ЕКГ показанията и ви съобщава резултатите от кардиограмата.

Точността на ЕКГ функцията на часовника е причина, той да получи сертификат за медицинско устройство от National Medical Products Administration на Китай.

Часовникът на Huawei има сензори, за откриване на артериална ригидност. С тяхна помощ може да се проверите за артериосклероза. Всичко това превръща Huawei Watch GT 3 Pro ценен медицински помощник.

Сън, спорт и калории

Huawei Watch GT 3 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Huawei Watch GT 3 Pro измерва нивото на стрес и температурата на кожата. Благодарение на технологията TruSleep, той анализира съня на потребителя. Часовникът отчита различните фази и тяхната продължителност. Накрая може да видите анализ на съня си и да научите дали не трябва да промените навиците си.

По-ранното лягане и по-пълноценния сън са ключови не само за работата на сърцето, но за имунната ви система, възможността на организма да се възстановява от тренировка и въобще за цялостното ви психическо и физическо състояние.

Чрез асистентът Healthy Living Shamrock потребителите могат да получават напомняния за различни неща като за по-често пиене на вода, медитации и ранно лягане. С него могат да се задават и следят различни здравословни цели.

Huawei Watch GT 3 Pro идва с над 100 спортни режима, които прецизно мерят колко калории горите. Дори най-леката разходката може да е полезна. С часовникът обаче ще знаете точно колко помага тя за вашето здраве.

Ако бягате или сте по-активни, то ще може да следите нивото на млечна киселина в мускулите ви. Така на практика може да спрете тренировката си в точния момент и да избегнете мускулна треска.

Huawei Watch GT 3 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.Bg

Със смартфон приложението Huawei Health може да проверявате как се движи прогреса ви и колко калории горите всеки ден. В апликацията се пазят измервания, статистики и всякакви други данни и аналитични разбивки. Те са нагледно достъпни за вас само с няколко клика.

Huawei Watch GT 3 Pro дава съвети, как да подобрите резултатите от тренировките си и цялото си здравословно състояние.

Watch GT 3 Pro предоставя важни медицински услуги и едновременно с това може да е личен треньор. Всичко това става по стилен и красив начин. Характеристиките на джаджата я правят изключително добър подарък за настъпващата 2023 година. Особено, ако искате да изпълните обещанията си за смъкване на теглото и по-активен начин на живот.

Huawei Watch GT 3 Pro може да се закупи в магазините на A1, Yettel, Vivacom, Технополис, Техномаркет, Зора, партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп.

Качествата на Huawei Watch GT 3 Pro са донесли множество престижни награди

Снимка: Huawei