Една от чертите, отличаващи човека от останалите същества на Земята, е способността ни да създаваме и да се наслаждаваме на изкуство. Както потвърждават и учените, ние имаме истинска потребност от него.

Редица изследвания показват връзката между по-доброто психично и физическо здраве, по-голямата удовлетвореност от живота и по-бързите нива на възстановяване от травми, ако отделяме поне няколко минути на ден за нещо красиво. Арт терапията има силата да подобрява организма при хронични състояния, а според учените това се дължи на силата на изкуството да ангажира съзнанието ни.

Според учените изкуството има силата да подобрява не само физическото ни здраве, но и резултатите ни на работното място или в училище. Причината за това е, че наблюдавайки нещо красиво, мозъкът увеличава производството на допамин, който стимулира създаването на нови неврони и засилва фокуса.

"Изкуството измива от душата праха на ежедневието", заявява Пабло Пикасо. А изследователите биха допълнили още, че то лекува и мотивира.

В последните две години хората по целия свят се сблъскаха с редица рестрикции, които ограничиха възможността ни да се наслаждаваме на изкуство. Отменените концерти, недостъпните музей, ограниченото пътуване... можем да изпишем цял параграф с това как бе намалена възможността ни да се любуваме на нещо красиво. Но няма да бъдем напълно прави.

Истината е, че изкуството е като водата. Там където има пречка, то бързо намира начин да я заобиколи. Благодарение на технологиите, изкуството отново успя да стигне до ума и сърцето ни.

Да вземем за пример света на филмите. Днес има толкова много услуги, благодарение на които в дома си можем да гледаме забравени арт филми от 70-те години на миналия век, независими европейски продукции или най-новите сезони на любимите си сериали. Без значение от вида на филмите, те са много по-достъпни до нас, спрямо когато и да е било.

Същото се отнася и за света на фотографията. Благодарение на специализирани сайтове, форуми и страници в социалните мрежи, днес можем да гледаме повече спиращи дъха снимки откогато и да е било. Само с няколко клика можем да намерим творбите на световно известни фотографи и да ги видим с изключително голяма резолюция. А какво да кажем за музиката?

Доскоро единствено светът на изящното изкуство не влизаше във формулата, според която дигитализацията улеснява възможността ни да му се насладим.

Иновацията на Samsung

Телевизорите от серията The Frame на Samsung правят невъзможното, за да променят това и да изпълнят ежедневието ни с платна от бележити галерии и музеи. Благодарение на иновацията на южнокорейската компания днес изящното изкуство е по-близо откогато и да е било до нас.

Вижте как изглежда новият The Frame на Samsung >> >> >>

Серията The Frame се предлага в България от 2020 година и на практика предизвика революция в начина, по който възприемаме телевизора. Качественият панел и персонализиращата се рамка помагат на устройството да изпълни своите цели - телевизор, когато е включен, и произведение на изкуството, когато е изключен.

Всяко следващо поколение на телевизора успява да надмине очакванията ни, изключение не прави и The Frame 2022. Нека видим какво може последният арт-телевизор на Samsung.

The Frame 2022

Снимка: Samsung

На първо място устройството идва с ултра-качествен 4К QLED панел. Екранът е матов и със специална технология против отблясъците. Дори Слънцето да е директно зад дисплея, вие ще се наслаждавате на една безупречна картина.

Иновативната технология Matte Display позволява багрите, светлосенките и мазката на четката да се визуализират реалистично на екраните на The Frame 2022 така, сякаш на стената е окачена истинска картина.

Благодарение на Quantum Dot технологията обхватът на цветовата гама е 100%. Това означава, че всеки цвят, нюанс и тон ще се изобрази по най-живия и истински начин.

Quantum 4K процесорът мащабира всяка картина и кадър в 4К. В процесът качеството на изображенията също се подобрява. Режимът EyeComfort пък автоматично настройва интензивността на цветовете и яркостта на екрана според локалното време на изгрев и залез.

Крайният резултат е един върхов телевизор, способен да превръща всеки кадър в празник за очите.

Именно върховите технологии позволяват на устройството да се превърне в дигитално произведение на изкуството и да покаже най-добрите световни произведения, все едно ги гледате в най-престижната галерия.

Технологията, обаче, помага и за това гледането дори на най-тривиалния филм, да бъде като на кино. 4К мащабирането и подобренията в картината могат да ви помогнат да се насладите на стари филмови класики и култови сериали като "Туйн Пуйкс".

За това помага и реалистичният и плътен 3D звук. Благодарение на технологията Object Tracking Sound, звукът следва движещия се обект в кадъра точно, както в кино салоните. Това е възможно, благодарение на многоканални високоговорители, разположени около екрана. За да се насладиш на върховно звуково изживяване, The Frame идва със стандарта Dolby Atmos за 3D звук, който от 2022 г. Samsung имплементира в своите премиум телевизори.

The Frame 2022

Снимка: Samsung

Тhe Frame 2022 разполага с голямо пространство за съхранение на изображения. Вградената памет от 6 GB позволява запаметяването на 1200 снимки в 4К качество. Така вие сами може да направите своята галерия.

The 2022 Frame ще бъде наличен в размери 43", 50", 55", 65", 75" и 85"

Висока функционалност във всеки интериор

От Samsung перфектно разбират, че удоволствието и работата вървят ръка за ръка. The 2022 Frame е идеалното допълнение към всеки офис - бил той домашен или не. Причината е, че само с няколко клика може да превърнете телевизора в екран на вашия компютър. От него вие може да работи или да проектирате слайдове. Играенето на игри също е "топ опция".

Чрез технологията Mobile Mirroring може да сдвоите вашия телефон с телевизора за секунди. Благодарение на Multi View функцията вие може да разделите екрана на 2, като всяка част излъчва различно съдържание. В едната половина може да участвате във видеоконференция, на другата да си водите записки, или пък да е отделена за презентацията ви. Възможно е също така да ползвате функцията и за забавление или спорт - чрез камера може да гледате как правите упражненията спрямо тренировъчното видео в съседство. Опциите са безкрайни.

Гласовият асистент на Samsung Bixby е наличен и може да ви помогне в редица ситуации.

Междувременно, докато The 2022 Frame се доказва като мощна работна станция и център за забавления, неговият стил позволява телевизорът да се монтира във всеки един интериор.

Тънкият само 24 милиметра телевизор разполага с голям избор от арт-рамки, които могат да се персонализират по цвят и вид спрямо стаята, в която ще разположите устройството. Сред популярните варианти са бяло, тиково дърво, кафяво или бежово. Освен това телевизорът може да се разположи плътно до стената като картина, на артистичен статив-триножник или елегантна стойка.

Освен това стойката за стена Slim Fit Wall Mount, кабелът One Connect Cable (5 м) и модулът One Connect Box са включени в комплекта на The Frame. Специалния модул и кабел създават впечатлението, че телевизорът е безжичен и още веднъж помагат за хармонията в интериора ви.

Art Store - домът на красотата

Всеки, закупил новия The Frame, има възможност за специален абонамент за Art Store. В него са събрани класики и шедьоври на изобразителното изкуство и фотографията.

Потребителите получават достъп до галерия, от която могат да проектират над 1600 експоната от световните музеи и галерии право в своя дом или офис.

Art Store предлага регулярни ъпдейти и промоции. Пълноправното членство в нея дава неограничен достъп до арт колекции простиращи се от Ренесанса до днес. На базата на предпочитанията ви телевизорът може да ви препоръчва други платна или снимки.

Платно на Павел Митков на The Frame 2022

снимка: Samsung

В домът на красотата, както потребителите наричат Art Store, могат да се открият и творби на българския художник Павел Митков. Селекция от платна на родния майстор на четката е достъпна за потребители от целия свят, което освен всичко друго помага и за популяризирането на родното изкуство.

Функцията Art Mode автоматично регулира яркостта на екрана спрямо светлината в помещението.

Крайният резултат от съчетаването на всички тези технологии е липсата на разлики между оригинала и копието, което вие може да наблюдавате на The Frame 2022.

The Frame 2022 на Samsung позволява света на дигиталното изкуство да се възползва от ефектите на дигиталната революция. Върховите технологии му технологии позволяват красотата да превземе ежедневието ви по най-функционалния и пълноценен начин. Устройството е перфектният избор за всеки, който иска красотата и вдъхновението да са малко по-близо до ежедневието му.

Снимка: Samsung

*В материала има продуктово позициониране