Всичко за новите смарт часовници на Samsung - Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Всичко за новите смарт часовници на Samsung - Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro 19
снимка: Samsung

Всичко за новите смарт часовници на Samsung - Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro

Устройствата са верни помощници за по-здравословен и пълноценен живот

| Редактор: Стоян Гогов 0 9146

За да бъде едно преносимо устройство наистина полезно, то трябва да отговаря максимално точно на нуждите на хората, които го използват и да подобрява ежедневието им. Samsung знае това много добре и неслучайно корейската компания е заела водещо място в тази сфера.

Запознахме се отблизо с новите смарт часовници на Samsung - серията Galaxy Watch5.

Вижте как изглеждат новите часовници Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro >> >> >>

Тя идва с някои много полезни иновации, въвежда нови функции и поставя акцент на издръжливостта и грижата за здравето на потребителите. Ето всичко, което трябва да знаете за Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro:

Samsung Galaxy Watch5

снимка: Samsung

Да започнем с дизайна. Galaxy Watch5 има рамка от армиран алуминий с повишена издръжливост към одрасквания и натоварване. Екранът на умния часовник пък е защитен със сапфирeн кристал. Стилът е минималистичен и максимално удобен. Вместо с въртящ се безел , взаимодействате с невидима цифрова рамка около екрана.

Материалът на силиконовата каишка на Galaxy Watch5 също е щадящ за китката и има матова текстура. С нея може да забравите за неприятното издърпване на кожата. Ако досега не сте носили умен часовник, то Galaxy Watch5 е едно от възможно най-комфортните предложения, с които да промените това.

Освен удобен и стилен, Watch5 е и много надежден. Умният часовник е водоустойчив и издържа на гмуркане до 50 метра дълбочина. Той е сертифициран и с военния стандарт MIL-STD-810H, което означава повишена издръжливост на прах, студ и неблагоприятни атмосферни условия.

Да преминем към хардуера на устройството. И двата размера на Galaxy Watch5 са с кръгли Super AMOLED екрани. Дисплеят на 40-милиметровия модел е с размери 1.2 инча, а екранът на 44-милиметровия модел е 1.4-инчов.

Екранът има максимална яркост от 1000 нита, което го прави идеален за дейности на открито - дори да сте директно под слънцето, ще имате пред себе си кристално ярък образ. За доброто изживяване помагат и свежата колекция от циферблати.

Всъщност целият интерфейс последователно наслагва наситени и живи цветни елементи върху мастилено черно. Комбинацията е много ефектна спрямо изчистения дизайн на часовника.

снимка: Samsung

Процесорът е двуядрен, а чипсетът Exynos е произведен по 5-нанометров технологичен процес. Оперативната RAM памет е 1.5GB, а свободното място за съхранение е 16GB. Казано накратко, това означава, че дори базовият часовник е доста мощен. Батерията е литиево-йонна с капацитет от 410 mAh и може да се зарежда безжично с 10-ватови зарядни. Зареждането до 45% отнема 30 минути.

40-милиметровия модел има същите характеристики, но е с по-малката батерия от 284mAh.

Хардуерът гарантира стабилна производителност. При тестовете не срещнахме забавяне, сривове на приложения или каквито и да е било проблеми - както с предварително инсталирани апликации, така и с приложения на трети страни.

И като стана дума за апликации, то една от най-добрите новини тук е, че серията Galaxy Watch5 работи с Wear OS на Google. Това означава, че лесно може да изтеглите MapMyRun и Strava от Google Play Store.

Може да си инсталирате Google Maps, за да улесните своите пътешествия из природата. Може да инсталирате и дигиталния портфейл Google Pay, за да плащате безкешово. Друга много полезна особеност на устройството е, че има версия с eSIM. След като активирате своя eSIM, може да приемате входящи и да осъществявате изходящи обаждания от своя часовник. Благодарение на eSIM може да сърфирате безгрижно в интернет дори без телефона да е с Вас.

Galaxy Watch5 разполага с уникалния BioActive сензор на Samsung. Той комбинира три мощни сензора за измерване на здравословни показатели - оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Часовникът следи сърдечния ритъм, нивата на кислород в кръвта и дори нивата на стрес.

Наличието на BioActive сензора означава, че потребителите могат да мерят лесно и надеждно своето кръвното налягане и да си правят ЕКГ директно от китката. Часовникът има и прецизен сензор за измерване на телесната температура. GPS проследяването при бягане или разходка във планината също е наистина впечатляващо и има потенциала да спаси живота ви в екстремна ситуация.

Galaxy Watch5 Pro

снимка: Samsung

Това е най-здравият часовник на Samsung, с рамка от титан и защита на екрана от сапфирен кристал с 29 гигапаскала удароустойчивост. Galaxy Watch5 Pro покрива военния стандарт за издръжливост MIL-STD-810H, което означава, че няма да ви предаде и в най-предизвикателните ви приключения на открито. Устройството е защитено от прах, пясък и екстремни атмосферни условия. Водоустойчивостта му гарантира, че може да се гмуркате във водата до 50 метра дълбочина.

Моделът е с 1.4-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 450 x 450 пиксела. Екранът е прекрасен - с ясни шрифтове, брилянтни цветове и голяма яркост. Това е сравнителна новост в класа на специално заздравените смарт часовници.

Екранът е много чувствителен и няма да срещнете никакво забавяне. Въпреки кристалната си защита дисплеят реагира и на най-лекото докосване.

Watch5 Pro повтаря останалите характеристики на Galaxy Watch5, като 1.5GB RAM памет, 16GB свободно място за качване и eSIM.

Забележително при Galaxy Watch5 Pro е батерията. Моделът разполага с най-голямата батерия в смарт часовник Galaxy. Тя е с капацитет от 590 mAh и издържа няколко с едно зареждане. То става с безжично 10-ватово зарядно.

Благодарение на BioActive сензора на Samsung, Galaxy Watch5 Pro може да мери кръвното налягане, наситеността на кръвта с кислород, да прави ЕКГ и да мери температурата, да отчита телесния състав и дори нивото на стрес.

снимка: Samsung

Функцията GPX превръща Galaxy Watch5 Pro в истинско Про-устройство. GPX или GPS Exchange Format File е тип файл, който съдържа географска информация като проследява маршрути и точки. Той е свързан и с възможно най-прецизното измерване на местоположението на потребителя.

В следствие от това са налични множество полезни възможности. Например, може да задавате маршрути, които да следвате. След това може да се върнете по абсолютно същия път, по който сте тръгнали. Поддръжката на GPX позволява да изградите библиотека от маршрути, която може да се ползва и в офлайн режим. Така се елиминира възможността от изгубване.

Благодарение на Turn-by-turn direction пък може да се насладите по-лесно на гледките, защото часовникът ще ви дава напътствия за предстоящите завои по маршрута. С GPX може да споделяте маршрутите си с други планинари и приключенци.

Както може би предполагате, Galaxy Watch5 Pro е насочен към хората, които предпочитат по-активен начин на живот с активно движение на открито. Той е идеален за планинарите и феновете на планинското колоездене.

Часовникът може да се синхронизира изцяло с приложенията на Google, благодарение на своята операционна система Android Wear OS. С него може да правите безкешови плащания с Google Pay или други приложения за разплащане.

Ползи за здравето

снимка: Samsung

Устройствата на Samsung от новата Galaxy Watch5 серия са насочени към по-здравословния начин на живот. Те могат да осигурят моментна снимка на множество важни показатели на телесното състояние на потребителя.

Джаджите могат да мерят температурата и пулса ви и дори да правят ЕКГ. Те, обаче, могат много повече.

За да се възползвате от максимума на часовниците, трябва да имате приложението Samsung Health и Samsung Health Monitor. Там можете да следите данните от часовника и ви дава много пълен анализ на здравословното ви състояние.

Данни, като брой стъпки, изпълнени упражнения, сън, стрес, сърдечен ритъм и други се предоставят на начална страница на апликацията, като вие може да се запознавате и с още по- подробни отчети. Измерването на телесния състав осигурява пълна моментна снимка на цялостното телесно състояние на потребителя, въз основа на която предлага индивидуален план за поставяне на лични цели, ръководство за персонални тренировки и проследяване на прогреса.

Samsung Health Monitor е приложението, с чиято помощ часовникът става апарат за мерене на кръвното налягане и правене на прецизен ЕКГ.

Но следенето на здравословните показатели е само половината от уравнението за по-качествен и добър начин на живот. Другата е свързана с вашата активност.

снимка: Samsung

Galaxy Watch5 или Watch5 Pro могат да ви изготвят индивидуален тренировъчен план. Той е съобразен с вашето тегло и физически показатели. Програмата ви за тренировки ще ви предостави възможност за плавен прогрес, който няма да натовари организма ви, но ще доведе до видими резултати.

Всеки ден часовникът ще ви мотивира да осъществите поставените от плана цели.

И като казахме личен план, то часовниците могат да проследяват 90 различни вида тренировки. Те прецизното мерят показателите ви, а след края на всяка ще знаете точно колко калории сте изгорили.

Един час бягане и един час каране на колело са различни, а с помощта на Galaxy Watch5 или Watch5 Pro ще знаете кой е по-добрият за вас вариант. Именно в това е една от най-големите ползи на умните часовници - прецизното измерване на резултата от всяка тренировка.

снимка: Samsung

След края на всяка интензивна физическа дейност часовниците отчитат натовареността на сърцето и ви помагат да върнете нормалния си сърдечен ритъм. Факт е, че при спортуване трябва да пиете повече вода, за да компенсирате нуждите на тялото си. Моделите в серията правят препоръки и за пиене на вода според отчетената ви активност в тренировката.

Благодарение на функциите Sleep Scores и Sleep Coaching ще може да следите съня си и дори да получите информация, дали хъркате. Пълноценният сън е ключът към по-добро здраве. Това е причината часовниците на Samsung да ви дават съвети как да си почивате по-пълноценно. Те са съобразени с личните ви показатели, отчетени от устройствата. Часовникът извършва пълен мониторинг над съня ви и определя фазите му. Той може да ви дава персонализирани съвети относно оптималното време за заспиване. На практика, моделите от серията Galaxy Watch5 ще ти позволят да оптимизираш режима си на сън за една по-пълноценна почивка. Съветите за сън са базирани да на детайлно разработени алгоритни от National Sleep Foundation в САЩ.

Интеграцията с Google Assistant означава, че може да командваш часовниците с гласа си. Например, може да пуснеш любимата си песен в Spotify само с една команда.

Цени и наличности

снимка: Samsung

Голямата 44мм версия на Galaxy Watch5 се предлага в цветовете Графит, Сапфир и Сребристо, а малката 40мм версия е налична в Графит, Розово златно и Сребристо. Изборът от каишки също е голям, но нашият фаворит е емблематичното за Samsung Bora лилаво.

45-милиметровият Galaxy Watch5 Pro е наличен в цветовете Черен титан и Сив титан.

Повече за Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro може да научите тук >>>

Всичко за новите смарт часовници на Samsung - Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro 19

Всичко за новите смарт часовници на Samsung - Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro

Устройствата са верни помощници за по-здравословен и пълноценен живот

| Редактор : Стоян Гогов 0 9146 снимка: Samsung

За да бъде едно преносимо устройство наистина полезно, то трябва да отговаря максимално точно на нуждите на хората, които го използват и да подобрява ежедневието им. Samsung знае това много добре и неслучайно корейската компания е заела водещо място в тази сфера.

Запознахме се отблизо с новите смарт часовници на Samsung - серията Galaxy Watch5.

Вижте как изглеждат новите часовници Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro >> >> >>

Тя идва с някои много полезни иновации, въвежда нови функции и поставя акцент на издръжливостта и грижата за здравето на потребителите. Ето всичко, което трябва да знаете за Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro:

Samsung Galaxy Watch5

снимка: Samsung

Да започнем с дизайна. Galaxy Watch5 има рамка от армиран алуминий с повишена издръжливост към одрасквания и натоварване. Екранът на умния часовник пък е защитен със сапфирeн кристал. Стилът е минималистичен и максимално удобен. Вместо с въртящ се безел , взаимодействате с невидима цифрова рамка около екрана.

Материалът на силиконовата каишка на Galaxy Watch5 също е щадящ за китката и има матова текстура. С нея може да забравите за неприятното издърпване на кожата. Ако досега не сте носили умен часовник, то Galaxy Watch5 е едно от възможно най-комфортните предложения, с които да промените това.

Освен удобен и стилен, Watch5 е и много надежден. Умният часовник е водоустойчив и издържа на гмуркане до 50 метра дълбочина. Той е сертифициран и с военния стандарт MIL-STD-810H, което означава повишена издръжливост на прах, студ и неблагоприятни атмосферни условия.

Да преминем към хардуера на устройството. И двата размера на Galaxy Watch5 са с кръгли Super AMOLED екрани. Дисплеят на 40-милиметровия модел е с размери 1.2 инча, а екранът на 44-милиметровия модел е 1.4-инчов.

Екранът има максимална яркост от 1000 нита, което го прави идеален за дейности на открито - дори да сте директно под слънцето, ще имате пред себе си кристално ярък образ. За доброто изживяване помагат и свежата колекция от циферблати.

Всъщност целият интерфейс последователно наслагва наситени и живи цветни елементи върху мастилено черно. Комбинацията е много ефектна спрямо изчистения дизайн на часовника.

снимка: Samsung

Процесорът е двуядрен, а чипсетът Exynos е произведен по 5-нанометров технологичен процес. Оперативната RAM памет е 1.5GB, а свободното място за съхранение е 16GB. Казано накратко, това означава, че дори базовият часовник е доста мощен. Батерията е литиево-йонна с капацитет от 410 mAh и може да се зарежда безжично с 10-ватови зарядни. Зареждането до 45% отнема 30 минути.

40-милиметровия модел има същите характеристики, но е с по-малката батерия от 284mAh.

Хардуерът гарантира стабилна производителност. При тестовете не срещнахме забавяне, сривове на приложения или каквито и да е било проблеми - както с предварително инсталирани апликации, така и с приложения на трети страни.

И като стана дума за апликации, то една от най-добрите новини тук е, че серията Galaxy Watch5 работи с Wear OS на Google. Това означава, че лесно може да изтеглите MapMyRun и Strava от Google Play Store.

Може да си инсталирате Google Maps, за да улесните своите пътешествия из природата. Може да инсталирате и дигиталния портфейл Google Pay, за да плащате безкешово. Друга много полезна особеност на устройството е, че има версия с eSIM. След като активирате своя eSIM, може да приемате входящи и да осъществявате изходящи обаждания от своя часовник. Благодарение на eSIM може да сърфирате безгрижно в интернет дори без телефона да е с Вас.

Galaxy Watch5 разполага с уникалния BioActive сензор на Samsung. Той комбинира три мощни сензора за измерване на здравословни показатели - оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Часовникът следи сърдечния ритъм, нивата на кислород в кръвта и дори нивата на стрес.

Наличието на BioActive сензора означава, че потребителите могат да мерят лесно и надеждно своето кръвното налягане и да си правят ЕКГ директно от китката. Часовникът има и прецизен сензор за измерване на телесната температура. GPS проследяването при бягане или разходка във планината също е наистина впечатляващо и има потенциала да спаси живота ви в екстремна ситуация.

Galaxy Watch5 Pro

снимка: Samsung

Това е най-здравият часовник на Samsung, с рамка от титан и защита на екрана от сапфирен кристал с 29 гигапаскала удароустойчивост. Galaxy Watch5 Pro покрива военния стандарт за издръжливост MIL-STD-810H, което означава, че няма да ви предаде и в най-предизвикателните ви приключения на открито. Устройството е защитено от прах, пясък и екстремни атмосферни условия. Водоустойчивостта му гарантира, че може да се гмуркате във водата до 50 метра дълбочина.

Моделът е с 1.4-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 450 x 450 пиксела. Екранът е прекрасен - с ясни шрифтове, брилянтни цветове и голяма яркост. Това е сравнителна новост в класа на специално заздравените смарт часовници.

Екранът е много чувствителен и няма да срещнете никакво забавяне. Въпреки кристалната си защита дисплеят реагира и на най-лекото докосване.

Watch5 Pro повтаря останалите характеристики на Galaxy Watch5, като 1.5GB RAM памет, 16GB свободно място за качване и eSIM.

Забележително при Galaxy Watch5 Pro е батерията. Моделът разполага с най-голямата батерия в смарт часовник Galaxy. Тя е с капацитет от 590 mAh и издържа няколко с едно зареждане. То става с безжично 10-ватово зарядно.

Благодарение на BioActive сензора на Samsung, Galaxy Watch5 Pro може да мери кръвното налягане, наситеността на кръвта с кислород, да прави ЕКГ и да мери температурата, да отчита телесния състав и дори нивото на стрес.

снимка: Samsung

Функцията GPX превръща Galaxy Watch5 Pro в истинско Про-устройство. GPX или GPS Exchange Format File е тип файл, който съдържа географска информация като проследява маршрути и точки. Той е свързан и с възможно най-прецизното измерване на местоположението на потребителя.

В следствие от това са налични множество полезни възможности. Например, може да задавате маршрути, които да следвате. След това може да се върнете по абсолютно същия път, по който сте тръгнали. Поддръжката на GPX позволява да изградите библиотека от маршрути, която може да се ползва и в офлайн режим. Така се елиминира възможността от изгубване.

Благодарение на Turn-by-turn direction пък може да се насладите по-лесно на гледките, защото часовникът ще ви дава напътствия за предстоящите завои по маршрута. С GPX може да споделяте маршрутите си с други планинари и приключенци.

Както може би предполагате, Galaxy Watch5 Pro е насочен към хората, които предпочитат по-активен начин на живот с активно движение на открито. Той е идеален за планинарите и феновете на планинското колоездене.

Часовникът може да се синхронизира изцяло с приложенията на Google, благодарение на своята операционна система Android Wear OS. С него може да правите безкешови плащания с Google Pay или други приложения за разплащане.

Ползи за здравето

снимка: Samsung

Устройствата на Samsung от новата Galaxy Watch5 серия са насочени към по-здравословния начин на живот. Те могат да осигурят моментна снимка на множество важни показатели на телесното състояние на потребителя.

Джаджите могат да мерят температурата и пулса ви и дори да правят ЕКГ. Те, обаче, могат много повече.

За да се възползвате от максимума на часовниците, трябва да имате приложението Samsung Health и Samsung Health Monitor. Там можете да следите данните от часовника и ви дава много пълен анализ на здравословното ви състояние.

Данни, като брой стъпки, изпълнени упражнения, сън, стрес, сърдечен ритъм и други се предоставят на начална страница на апликацията, като вие може да се запознавате и с още по- подробни отчети. Измерването на телесния състав осигурява пълна моментна снимка на цялостното телесно състояние на потребителя, въз основа на която предлага индивидуален план за поставяне на лични цели, ръководство за персонални тренировки и проследяване на прогреса.

Samsung Health Monitor е приложението, с чиято помощ часовникът става апарат за мерене на кръвното налягане и правене на прецизен ЕКГ.

Но следенето на здравословните показатели е само половината от уравнението за по-качествен и добър начин на живот. Другата е свързана с вашата активност.

снимка: Samsung

Galaxy Watch5 или Watch5 Pro могат да ви изготвят индивидуален тренировъчен план. Той е съобразен с вашето тегло и физически показатели. Програмата ви за тренировки ще ви предостави възможност за плавен прогрес, който няма да натовари организма ви, но ще доведе до видими резултати.

Всеки ден часовникът ще ви мотивира да осъществите поставените от плана цели.

И като казахме личен план, то часовниците могат да проследяват 90 различни вида тренировки. Те прецизното мерят показателите ви, а след края на всяка ще знаете точно колко калории сте изгорили.

Един час бягане и един час каране на колело са различни, а с помощта на Galaxy Watch5 или Watch5 Pro ще знаете кой е по-добрият за вас вариант. Именно в това е една от най-големите ползи на умните часовници - прецизното измерване на резултата от всяка тренировка.

снимка: Samsung

След края на всяка интензивна физическа дейност часовниците отчитат натовареността на сърцето и ви помагат да върнете нормалния си сърдечен ритъм. Факт е, че при спортуване трябва да пиете повече вода, за да компенсирате нуждите на тялото си. Моделите в серията правят препоръки и за пиене на вода според отчетената ви активност в тренировката.

Благодарение на функциите Sleep Scores и Sleep Coaching ще може да следите съня си и дори да получите информация, дали хъркате. Пълноценният сън е ключът към по-добро здраве. Това е причината часовниците на Samsung да ви дават съвети как да си почивате по-пълноценно. Те са съобразени с личните ви показатели, отчетени от устройствата. Часовникът извършва пълен мониторинг над съня ви и определя фазите му. Той може да ви дава персонализирани съвети относно оптималното време за заспиване. На практика, моделите от серията Galaxy Watch5 ще ти позволят да оптимизираш режима си на сън за една по-пълноценна почивка. Съветите за сън са базирани да на детайлно разработени алгоритни от National Sleep Foundation в САЩ.

Интеграцията с Google Assistant означава, че може да командваш часовниците с гласа си. Например, може да пуснеш любимата си песен в Spotify само с една команда.

Цени и наличности

снимка: Samsung

Голямата 44мм версия на Galaxy Watch5 се предлага в цветовете Графит, Сапфир и Сребристо, а малката 40мм версия е налична в Графит, Розово златно и Сребристо. Изборът от каишки също е голям, но нашият фаворит е емблематичното за Samsung Bora лилаво.

45-милиметровият Galaxy Watch5 Pro е наличен в цветовете Черен титан и Сив титан.

Повече за Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro може да научите тук >>>