Търсите си смартфон с добра камера. Устройство, с което да развихрите креативния си фото потенциал. Смартфон, с който да правите изкуство, да участвате изложба, а защо не - да превърнете хобито си в професия.

Или пък искате смартфон, с който да покорите социалните мрежи. Не става въпрос само за ваши портрети. Може би искате да покажете интересни снимки от родния си град или пък да развиете страница за кулинария. Сценариите са безброй.

Вижте 70 снимки, направени с Huawei Pura 70 Ultra >> >> >>

Ако сте в подобна ситуация едва ли ще намерите по-добър смартфон от Huawei Pura 70 Ultra. Причината?

Това е телефонът оглавил класацията за мобилна фотография на DxOMark. Huawei Pura 70 Ultra е признат за смартфона с най-добрата камера за 2024 година.

Освен това, благодарение на приложението microG, вече може да ползвате Google Play в Huawei Pura 70 Ultra. Всички приложения там, включително тези на Google, могат да се запишат на устройството. Вие дори разполагате с Google Play профила си. Повече за това може да прочетете в ревюто ни на Huawei Pura 70 Ultra, а сега се връщаме отново към камерата.

Техническите причини за това са добре известни. Основната камера е с 50МР, прибиращ се обектив и невероятно голям 1-инчов сензор. Това означава изключителна светлочувствителност. Блендата може да се регулира ръчно и да варира от f/1.6 до f/4.0.

Имате лазерен авто фокус и оптична стабилизация.

Режимът Ultra Speed Snapshot, съчетан с технологията HUAWEI XD Motion Engine, дава на устройството възможност да фокусира и заснема без размазване бързодвижещи се обекти със скорост до 300 км/ч.

На помощ идва и втора телефото камера. С нея имате 3,5 оптичен зуум, 10х хибридно приближаване и 100х дигитален зуум. Освен това може да правите супер макро снимки на обекти, намиращи се едва на 5 см от телефона. След малко ще разберете какво означава това в действителност.

Третата камера е 40МР широкоъгълен сензор за направата на панорами или нестандартни снимки на сгради.

Ако смятате да развихряте фантазията си на Photoshop, то Huawei Pura 70 Ultra може да снима на пазещия много повече информация RAW формат. В Pro режим пък имате контрол върху блендата, скоростта на затвора, ISO-то, баланса на бялото, вида на фокуса и какво ли още не.

Но ако това не е по вкуса ви изкуственият интелект е достатъчно мощен, за да направи сам перфектните настройки за снимката.

Pura 70 Ultra има и основен инструмент за редактиране на снимки, който може да премахне нежелани обекти от снимка за секунди.

Например, искате да изтриете надпис от красива снимка на птици, размахващи криле. Пускате редактора и маркирате надписа. AI генераторът върши всичко останало - освен да трие, създава и точните пиксели. Накрая няма да познаете, че снимката е редактирана.

Можем да пишем още много за хитрите нововъведения в Huawei Pura 70 Ultra, за технологиите, които го правят истински конкурент на някои DSLR фотоапарати.

Вместо това обаче, ще ви покажем как в действителност се представя Huawei Pura 70 Ultra, когато сте "на терен".

Мотокрос, финтове във въздуха и високи скорости

На 16 юни присъствах на състезание от шампионата по мотокрос в България. Пистата край Хасково бе идеалното място да изпробвам възможностите на Snapshot режима.

Състезанието по мотокрос край Хасково

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Намерих позиция в близост до едно от местата за скачане и изпробвах камерата без зуум и с 3.5х увеличение.

Състезанието по мотокрос край Хасково

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Засилените по правата преди това мотори се изстрелват във въздуха, а Huawei Pura 70 Ultra ги заснема все едно са замръзнали!

Вгледайте се - ще видите дори грайферите на гумите и спиците на колелата. Всичко е детайлно и на фокус, а говорим за мотори, които се движат поне с около 80 км/ч.

Състезанието по мотокрос край Хасково

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Преди това имах възможност да изпробвам режима на свечеряване пред НДК. Въпреки ниската осветеност, финтовете с тротинетките във въздуха отново са детайлни и будещи интерес.

В тази снимка се възползвах и от инструмента за редакция

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Супер макро режимът или как да видим светът по нов начин

Активирайки Супер макро режима, вие включвате своята скрита същност на изследовател. На учен, който изследва света по нов начин.

От какво е съставена малината и ягодата - активирате и виждате, все едно гледате през микроскоп!

Със супер макро режимът може да снимате насекоми, без да се опасявате от ужилване

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Кок се храни осата, как изглежда кожата на охлюва. Безброй много въпроси, получават своите неподозирани отговори.

Охлюв, сниман през тревата пред него

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Huawei Pura 70 Ultra фокусира обектите дори те да са на 5 сантиметра от камерата.

Малина с 10х зуум в супер макро режим

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Зуумът от 3.5 или 10х значи, че може да стоите доста по-далеч от обектите и те отново да са като "през микроскоп". Плюсът е, че минимизирате шанса да ви ухапе оса или пчела, докато ги снимате.

Ягода с 10х зуум в супер макро режим

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Същевременно качеството на цветовете е превъзходно. Искате да снимате мраморните очи на котката си - само един клик и сте готови.

Точността на цветовете е поразяваща

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Градска среда и архитектурни детайли

Разходките в големите градове винаги предлагат красиви гледки. Да вземем за пример София. Народният театър, Ларгото, катедралата "Александър Невски" са едни от най-значимите архитектурни обекти в столицата ни.

Снимка на паметника пред Парламента с 3,5х зуум

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

С помощта на Huawei Pura 70 Ultra вие може да ги заснемете, както никога досега. Качеството на 3.5 и 10х зуумът е впечатляваща.

Народният театър

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Вие може да изследвате архитектурните детайли, като скулптурите на Народния театър в безпрецедентни детайли.

Народният театър с 10х зуум

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

 

Намаляващата светлина пък може единствено да направи архитектурните и разходки по-интересни.

Хотел "Родина" със зуум

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Реших да направя и още един експеримент. Качих се на най-високия етаж на хотел Астория Гранд Хотел (бившият "Родина") в София.

Хотел "Родина"

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

През прозореца, който не се отваря реших да заснема някои обекти в столицата.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Тук трябва да кажем, че от хотела до Руски паметник са 150 метра, а до НДК над 10 пъти повече - 1,2 километра. Въпреки това надписа на плаката е четим. И това през стъклото на хотела, след като на предната нощ бе валял дъжд!

От последния етаж на хотел "Родина" с 10х зуум

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

След като слязох от него използвах играта на светлината, за да заснема прозорците му.

Стенопис

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

За да тествам как камерата записва цветовете си харесах един стенопис.

People of...

Едва ли има човек, интересуващ се от фотография, който да не знае за People of Sofia и този стил непринудени градски снимки. Кадри, в които можем да заснемем отдалеч естественото непринудено поведение на жителите на един голям град.

Градинката на Народния театър

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Huawei Pura 70 Ultra има достатъчно мощен зуум и качествена камера, за да улови любопитните мигове от далеч.

С устройството имате максимална мобилност, защото няма да мъкнете чанта с обективи и тежко тяло. Вадите смартфона от джоба, пускате телефото камерата и започвате да снимате.

Нощна снимка на празна въртележка

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Pura 70 Ultra е идеалният ви спътник, ако искате да заснемете снимки в стила на "People of Х-city".

Репортажна фотография

Ако сте журналист, блогър, влогър и създател на онлайн съдържание, то Pura 70 Ultra може да е незаменим помощник.

4К стриймове, детайлни видеа и запомнящи се снимки на протести или други събития с голямо значение за обществото.

Жандармерия, заснета в Snapshot режим

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

На практика Pura 70 Ultra е мощен фотоапарат, който може да е винаги до вас в джоба ви. С него имате способността да станете професионален репортер дори да не сте подготвен за такъв. Важно е само да сте на правилното място, по правилното време.

Церемонията на WebReport

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Кадри от събития

В края на май месец нашия сайт проведе церемонията по награждаване на спечелилите конкурса за независима журналистика Web Report 2024. Това отвори идеалната възможност да видим как се справя Pura 70 Ultra на събития.

Групов портрет

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Направата на портрети, заснемането на ярка сцена в затъмнен клуб, групови снимки. Резултатите на Pura 70 Ultra отново са на професионално ниво.

Смартфон за художници и ценители на изкуството

Знаете ли, че заснемането на картини е едно от най-големите предизвикателства пред добрия фотограф. Достатъчно е да отворите няколко различни албума, посветени на стилове и художници и да разберете.

Може да разберете това и по трудния начин - опитайте се да снимате картина в галерия или във вашия дом. Вероятността е снимката да се различава съществено от реалността.

С Huawei Pura 70 Ultra може да снимате платната с качество за принт

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Отблясъците от платното, разфокусирането и дори резолюцията могат да саботират опитите ви да заснемете нарисуваното. Ако сте художник, това може да се превърне в сериозна пречка.

Huawei Pura 70 Ultra предлага решение. Неговият прецизен лазерен фокус и High-Res режим заснемат снимки в 8K резолюция. Всичко изглежда така, както е в действителност.

Това значи не само, че може да публикувате творбите си, но и че може да ги разпечатате на хартия в голям формат.

Но дори и в 4К режим, Huawei Pura 70 Ultra продължава да прави невероятно добри снимки на картини.

Или да правите хубави снимки за страницата си

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Естествено това са само малка част от възможните приложения на Pura 70 Ultra.

Новият флагман на Huawei е не просто смартфон, а мощно устройство за създаване на съдържание, подходящо за креативни личности от всякакъв тип.

Снимки на хора, събития, сгради, храни, животни и растения. Снимки през деня, в сумрака на залеза или през вечерта. Високооктанови състезания, приключения в гората, панорамни гледки. Ако искате да създавате съдържание и да развиете своето присъствие онлайн, то Huawei Pura 70 Ultra е идеалният смартфон за вас.

С подкрепата на: Huawei
ИЗБРАНО
ИЗБРАНО