Нож пече филийката, докато я реже | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Нож пече филийката, докато я реже

Нож пече филийката, докато я реже

0 97
Британският рационализатор Колин Фърз демонстрира на сайта Гизмодо необичайното си изобретение - нож, който пече филийката, докато я реже от хляба. Неговата идея не е нова. Тя бе демонстрирана чрез специални ефекти във филма от 2005 година “Пътеводител на галактическия стопаджия“.Там бе показана нещо като сабя за хляб, която не само го реже, а и изпича едновременно. Но това бе фантастика. В наши дни, използвайки модифициран трансформатор от микровълнова печка, Колин Фърз свързва ножа си със специални кабели. Приборът повече прилича на малка метална бичкия, отколкото на традиционен нож за хляб. При задействането на трансформатора със специален ключ, острието на бичкията се загрява до червено. Когато започне рязането, тя изпича едната срана на филийката. Когато се отреже и другата част, препича се и втората й повърхност. Изобретателят е кръстил ножа на свое име - Furzo Toasto. Докато се режат филийките, от нагорещеното до червено острие излиза пушек, така че операцията трябва да става бързо, за да не прегори хлябът. Източник: БТА
Нож пече филийката, докато я реже

Нож пече филийката, докато я реже

0 97
Британският рационализатор Колин Фърз демонстрира на сайта Гизмодо необичайното си изобретение - нож, който пече филийката, докато я реже от хляба. Неговата идея не е нова. Тя бе демонстрирана чрез специални ефекти във филма от 2005 година “Пътеводител на галактическия стопаджия“.Там бе показана нещо като сабя за хляб, която не само го реже, а и изпича едновременно. Но това бе фантастика. В наши дни, използвайки модифициран трансформатор от микровълнова печка, Колин Фърз свързва ножа си със специални кабели. Приборът повече прилича на малка метална бичкия, отколкото на традиционен нож за хляб. При задействането на трансформатора със специален ключ, острието на бичкията се загрява до червено. Когато започне рязането, тя изпича едната срана на филийката. Когато се отреже и другата част, препича се и втората й повърхност. Изобретателят е кръстил ножа на свое име - Furzo Toasto. Докато се режат филийките, от нагорещеното до червено острие излиза пушек, така че операцията трябва да става бързо, за да не прегори хлябът. Източник: БТА