Младият Шелдън Купър от известния сериал "Теория за големия взрив" вече има аналог и в реалността. 11-годишно момче от Белгия току-що е завършило университета в Антверпен с бакалавърска степен по физика, съобщава местният вестник De Telegraaf.

Подрастващият гений се е дипломирал с най-високото отличие, което не е изненада. "Не ме интересува дали съм най-младият", коментира Лорън Саймънс пред вестника. "Всичко е свързано с получаването на знания за мен", сподели още той.

Това е удивително постижение само по себе си. Но друг любопитен факт е, че младежът планира да живее вечно, превръщайки се в киборг.

"Първата част от пъзела в моята цел е да заменя частите на тялото си с механични. Стремя се към безсмъртието", посочва още той пред местната медия. Именно тази идея е тласнала Лорън към физиката.

"Две неща са важни при такова проучване: придобиване на знания и прилагане на тези знания", изтъква Саймънс пред De Telegraaf. "За да постигна второто, искам да работя с най-добрите професори в света, да погледна вътре в мозъка им и да разбера как мислят."

Това лято 11-годишният ще започне придобиването и на магистърска степен.