Amazon може да стане поредната компания, която предлага безжични слушалки подобни на Apple AirPods. Според информация на CNBC компанията разработва своя версия на такова устройство, която ще може да работи и като фитнес тракер.

Разработката в момента има кодовото име Puget, като слушалките ще разполагат с вградени сензори и ще могат да изчисляват пробягана дистанция, темпо, изгорени калории и др. Слушалките ще се нуждаят от телефон с Android или iOS, за да работят, тъй като няма да имат собствен мобилен модул.

Разбира се, те ще разполагат с гласовия асистент Alexa на Amazon. Една от дългосрочните цели на Amazon е именно да предлага Alexa във възможно най-много устройства. Те ще са и първото устройство на Amazon в този сегмент, който е особено активен.

Целта на компанията е да направи предложението си максимално достъпно. Затова тя иска цената им да е под 100 долара, което ще е доста по-ниско спрямо конкурентите. За сега Amazon не коментира темата официално, като не е ясно дали и кога ще представи новото устройство. Компанията има насрочено събитие още тази седмица, но може да го използва, за да представи други предложения.