За първи път от 1992 г. насам Apple ще участва в изложението CES, което ежегодно се провежда в Лас Вегас и събира водещи производители на потребителска електроника, съобщи Блумбърг.

На CES 2020 в началото на януари Apple няма да демонстрира своите продукти, а вместо това старши директорът за поверителност в компанията Джейн Хорват ще говори на кръгла маса за защитата на неприкосновеността на потребителите, предава technews.bg.

Заедно с Хорват темата ще дискутират вицепрезидентът на Facebook за защита на личните данни Ерин Егън, специалистът по глобална поверителност в Procter&Gamble Сюзън Шок и комисарят от Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) Ребека Клане.

Очаква се участниците в кръглата маса да обсъдят въпроси, свързани с осигуряване на адекватна поверителност, правителствено регулиране и въздействие на програмите за неприкосновеност върху потребителите.

През 1992 г. Apple, представлявана от Джон Скъли, който тогава беше главен изпълнителен директор, представи джобния компютър Newton. По време на изложението тази година компанията постави в близост билборд за поверителност, на който пишеше: "Това, което се случва на вашия iPhone, остава на вашия iPhone".