Прототипът е наречен Prosthesis и се управлява от човека вътре в него.

Екзоскелетът е висок 4.2 метра и е широк почти 5 метра. Литиевойонен акумулатор с капацитет 20 киловат часа осигурява работа от 30 до 120 минути, като това зависи от скоростта на движение, предава Факти.

Масата на чудовищно изглеждащият екзоскелет е 3.5 тона, но това не му пречи да развива скорост от 30 км/ч и да може да скача цели 3 метра във въздуха.

Вижте как се движи Prosthesis >> >> >>Всъщност създателите на Prosthesis са искали да направят по-различен екзоскелет, който не е тромав, а може да се използва дори за състезания.

За управлението не се използва джойстик - човекът вътре трябва да извършва движения, които екзоскелетът имитира.

Prosthesis е все още незавършен прототип, работата по който ще приключи в края на тази пролет. От Furrion все още не са изпипали дигиталния интерфейс и уредите за контрол в кабината, пише CNET.

Вижте снимки >> >> >>Компанията ще извършва тестове през цялата година, с надеждата да успее да предложи най-бързия екзоскелет на пазара.

Всъщност, пазара на екзоскелети едва сега прохожда, като доскоро бе спъван не само от технологиите, но и от цената и практичността. С развитието на батериите и усъвършенстването на софтуера отпадат редица технологични пречки. Цената ще продължи да е спънка дълго време, но екзоскелетите биха били много полезни при извършването на трудни и опасни дейности. Според Furrion те могат да се ползват и за забава.

Корейци създадоха революционен екзоскелет-робот >> >> >>