Директорът на компанията "Тесла" Илон Мъск се извини на британския водолаз спасител и спелеолог, помогнал за спасяването на децата, блокирани в пещера в Тайланд, за това, че го нарече педофил.

В поредица съобщения в Туитър снощи милиардерът написа, че реакцията му в неделя е била плод на гняв, след като водолазът Върнън Ънзуърт обвини Мъск и инженерите от Спейс Екс (SpaceX) в организиране на рекламна акция, като са изпратили малка подводница, която да помогне на водолазите да спасят 12-те деца и техния треньор по футбол от наводнената пещера, отбелязва Асошиейтед прес.

"Може да си пъхне подводницата, където боли", казва Ънзуърт. "Това просто нямаше никакъв шанс да проработи. Той нямаше представа как изглежда проходът на пещерата", заяви британецът, експерт по гмуркане в пещери. "Подводницата беше дълга около 168 см и твърда", така че не е можела да заобикаля препятствия. "Нямаше да стигне и на 50 метра в пещерата...просто начин за пиар", подчертава британският водолаз, с което ядоса милиардерът.

Мъск каза, че критиките на Ънзуърт са го разстроили, но не е трябвало да нарича водолаза "педофил". "Вината е моя и само моя," каза той.

Съобщението на Мъск в Туитър от неделя, което по-късно бе изтрито, отблъсна инвеститорите от акциите на Тесла, които в понеделник поевтиняха с 3 процента. Ънзуърт каза пред Си Ен Ен по-рано тази седмица, че обмисля да предприеме законови действия.