Холивуд са използвали усъвършенстван изкуствен интелект на компанията Sonantic, за да имитира перфектно гласа на Килмър. Алгоритъмът е озвучи Вал Килмър в Top Gun: Maverick, защото актьорът вече не може да говори поради усложнения от рак на гърлото.

"Те успяха да го дублират със собствения му глас, което е невероятно", каза по-младият Килмър пред Page Six. "Това е такова техническо постижение! Да можеш да създадеш гласа си по този начин е продължение на техническия подвиг на филма."

Изкуственият интелект е бил захранен с много подробна база от данни, включваща всичката необходима информация, за да бъде имитацията на гласа на върхово ниво.

Миналата година актьорът разказа как е работил със Sonantic, за да обучи дигитална версия на гласа си, която да улови възможно най-много от характерния му стил на говорене.

"Хората около мен се мъчат да ме разберат, когато говоря", каза Килмър по това време, използвайки синтезирания глас. "Но въпреки всичко това, все още се чувствам същият човек. Все още същата творческа душа. Шансът да разкажа историята си с глас, който се чувства автентичен и познат, е невероятно специален подарък."