Знаем, че има военни дронове, които могат да достигнат свръхзвукова скорост. Същевременно на потребителския пазар има редица технологически особености и регулации. Най-бързият дрон, който може да си вземете, най-вероятно ще е с предварително зададен лимит за скорост. В САЩ е незаконно да ускорявате своя безпилотник до над 160 км/ч.

Ограниченията обаче се превръщат в мотивация за Райън Ладеман. Той успява да влезе в книгата с рекордите на Гинес за "Най-бърза земна скорост от дистанционно управляван квадрокоптер, захранван с батерии."

Дронът XLR V3 на Ладеман тежи 490 грама и е с аеродинамична форма. Джаджата е изградена от нулата от американеца, който е поръчал частите й онлайн. Те са му коствали около 400 долара.

XLR V3 може да излита, кръжи, каца и снима като обикновен дрон. За разлика от моделите, предлагани на пазара, той може и нещо повече.

Дронът на Ладеман се движи със скорост от над 370,5 км/ч. Тестовият полет е проведен в Аризона, а американецът споделя, че дроновете и тяхното сглобяване се превръщат в негова страст от 2016 година.