Заедно с отлагането на Световния мобилен конгрес MWC 2020, редица компании отложиха своите премиери, които щяха да се случат по време на изложението. Една от тях - HMD Global - собственик на марката Nokia, вече насрочи втора дата за събитието си. То ще се състои на 19 март в Лондон.

Въпреки че технологичният свят все още е разтърсван от отлагането на различни събития, заради болестта, в HMD явно са решили, че това няма да им попречи да проведат събитието си след две седмици. Поканата на журналисти за него обаче, изненада мнозина, тъй като ежедневно в редакциите идват съобщения, отменящи една или друга световна премиера в най-добрия случай отпращат към провеждането ѝ онлайн.

Nokia обаче държат да представят новите си модели пред публика. За това намекна Юху Сарвикас, който обяви, че на 19 март ще видим "нещо специално". Към момента компанията има три сертифицирани нови устройства, които все още не са обявени, според базата данни на Wi-Fi Alliance.

Както вече писахме, малко преди MWC 2020, това най-вероятно са Nokia 8.2 5G, Nokia 5.1 и Nokia 3.1. Компанията също така работи и по редица бюджетни предложения, които най-вероятно предстои да видим на 19 март в Лондон, ако не бъде отменено и това събитие.