Смартфонът е част от новата X серия, която обединява висока производителност, забележителни характеристики и стилен дизайн.

За да издържа на продължително използване в динамичното ежедневие батерията на модела е с капацитет 4470 mAh и работи до 2 дни с едно зареждане. Производителността на Nokia X10 е гарантирана от мощния процесор Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G, в комбинация с 4GB RAM памет и 128 GB вградена памет за съхранение на важните спомени, файлове и данни. Смартфонът позволява безпроблемното използване на няколко приложения едновременно и има усъвършенствана система за охлаждане, предпазваща го от прегряване.

снимка: HMD Global

Nokia X10 e част от социалната мисия на HMD Global #lovetrustkeep за съхранение на природните ресурси, чрез по-дългото използване на вещите, вкл. смартфони. Това е причината устройствата на марката да преминават доста по-сериозни тестове за устойчивост, преди да бъдат пуснати на пазара. В допълнение Nokia X10 е с 3 години гаранция, фабрично поставен протектор на дисплея и добавен компостируем калъф в кутията. Зарядното устройство е премахнато с цел ограничаване на електронните отпадъци, запазен е USB кабелът.

Nokia X10 има впечатляваща четворна основна камера с оптика ZEISS, която разполага с голям набор от инструменти за обработка на снимки и видеа. Камерата включва 48 МР основен обектив, 5 МР макро обектив, 2 МР широкоъгълен обектив и 2 МР дълбочинен сензор, а селфи камерата е 8 MP.

снимка: HMD Global

Моделът работи с последната версия на Android™ 11 и е подготвен с до 3 години актуализации на софтуера и месечни актуализации на сигурността, с което гарантира по-голяма сигурност и спокойствие на потребителите. Моделът ще получи версии до Android™ 14.

Дисплеят на Nokia X10 e 6,67-инчов Full HD+, със съотношение на страните 20:9, и предлага страхотно зрително изживяване на картината. Смартфонът има впечатляващ скандинавски дизайн и се предлага в цветовете Forest и Snow .

Повече за модела тук:

https://www.nokia.com/phones/bg_bg/nokia-x-10

 

Актуални оферти:

VIVACOM

Technopolis

 

* съдържание на HMD Global