Още следващия месец най-вероятно ще видим представянето на първия смартфон, оборудван със 192-мегапикселова камера. Тази информация се появи в китайски социални мрежи, след като стана ясно, че чипсетът Qualcomm Snapdragon 765G има поддръжка на точно такава резолюция в спецификациите си.

Оставена възможност в спецификациите на даден чипсет никога не е случайна. Очевидно такава камера скоро ще има. Любопитен е обаче фактът, че става въпрос за чипсет, който ще се използва в модели от среден клас.

До сега всички, минавали психологическата граница от 100 мегапиксела и рекордьори в това отношение са били все от висок.

Все още е рано да се каже кой производител ще се възползва от новите възможности на чипа, но пионерите при мегапикселите обикновено са Xiaomi, които първи пуснаха апарата с 64 и 108-мегапикселови камери.

Твърде вероятно е сега отново те да покажат първи подобен модел, но възможности да създадат такъв апарат имат и други производители, които следващия месец готвят премиери на нови устройства.