Xiaomi изненада всички вчера, като разкри първия си серийно произведен прозрачен телевизор. Mi TV Lux Transparent Edition струва повече от 7000 долара, макар че има среден по размер панел с диагонал 55 инча, предава technews.bg.

Нищо обаче не попречи телевизорът да бъде "разграбен" за една секунда от старта на продажбите. Според публикация на Gizchina, първата партида от модела е изчерпана мигновено от купувачите на JD.com.

Вижте как изглежда прозрачният телевизор на Xiaomi >> >> >>

Не се съобщава колко голяма е партидата, но е факт огромният интерес към прозрачния телевизор. Mi TV Lux Transparent Edition е оборудван с 55-инчов OLED панел с честота на обновяване 120Hz и дебелина само 5,7 мм.

Панелът се характеризира още с 10-битова дълбочина на цвета и 93% покритие на цветовата гама DCI-P3. Времето за реакция на екрана е само 1 милисекунда, според официалната информация.

Mi TV Lux Transparent Edition стъпва на SoC MediaTek 9650, поддържа технология за компенсация на движението MEMC, както и Dolby Atmos звук. Точната цена на прозрачния телевизор е 7100 долара.