Личността на Стив Джобс и неговите технологични и дизайнерски творения продължават да носят солидни печалби на Apple и на всеки, който притежава нещо от гениалния предприемач и визионер на ИТ индустрията, предава technews.bg.

Основателят и вдъхновител на Apple има магнетично влияние върху хората, подобно на най-големите творци в човешката история. Доказателство за това е търг в Лондон, където ръчно написано заявление за работа (CV) от Стив Джобс беше продадено за 222 400 долара.

CV-то е написано лично от Стив Джобс през 1973 г., който по това време е търсeл работа след отпадане от колежа в Рийд. Година по-късно Джобс се присъединява към екипа на Atari като техник, където по-късно се сдружава със Стив Возняк, за да създадат Apple през 1976 г.

В заявлението за работа Стив Джобс изброява "литературен английски" като основно умение, а също така електронните технологии и дизайна като свои способности и интереси.

Документът е пуснат за продажба на 24 февруари 2021 г., като търгът продължава един месец, съобщи MacRumors. Три години по-рано ръкописното CV на Стив Джобс е продадено за по-скромна сума - "само" 175 000 долара.

Снимка: RR Auction