Samsung добави нов удароустойчив смартфон в серията Galaxy Xcover на Xcover Pro (SM-G715F). Засега устройството в обявено само във Финландия, където ще се продава от 31 януари за 499 евро, но според WinFuture през февруари ще е налично и на други европейски пазари, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда Samsung Xcover Pro >> >> >>

Устройството разчита на LCD екран с диагонал 6.3 инча, резолюция Full HD+, съотношение на страните 20:9 и отвор в горния ляв ъгъл, в който е позиционирана 13MP селфи камера. Основните параметри включват чипсет Exynos 9611, 4GB RAM, 64GB памет за файлове и сменяема батерия с капацитет 4020 mAh и поддръжка на бързо зареждане при 15W. В софтуерно отношение е налична Android 9.0 с One UI.

Основната камера на устройството е двойна и включва 25MP главен сензор и 8MP с ултраширокоъгълен обектив. Сред останалите черти на смартфона са още четец за отпечатъци в бутона за включване и два програмируеми хардуерни бутони. Налична ще е функционалност "Push To Talk" за изпращане на кратки гласови съобщения. Очаквано Galaxy XCover Pro ще има сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост, както и ще отговаря на военните стандарти MIL-STD-810.