Поредната любопитна технологична джаджа, обявена на CES тази година, идва от Samsung. Компанията представи своя преносим SSD диск, носещ името T7 Touch. Моделът идва при потребителите с доста стилен дизайн и предлага най-бързите скорости на трансфер от подобно устройство, благодарение на USB 3.2 Gen 2 стандарт. Става въпрос за скорости на четене и писане до 1GB в секунда, което е два пъти по-бързо от подобните дискове до този момент и 10 пъти по-бързо от хард дисковете.

Моделът ще се предлага в модификации с 500 GB, 1 и 2 TB, а сред достойнствата му са размерите от 8.38 х 8.38 х 0.76 см и тегло от само 58 грама.

В T7 Touch е помислено доста сериозно и за сигурността. Дискът се предлага с AES 256 битово криптиране, защита с парола, както и сензор за пръстови отпечатъци. Моделът разпознава до 4 различни отпечатъка, които пък могат да отварят различни части от диска. Това позволява до 4 човека да ползват джаджата без да могат да виждат взаимно файловете си.

Препоръчителните цени на Samsung T7 Touch са 130,230 и 400 долара, в зависимост от капацитета, а моделът е подходящ, както з работа с Windows, така и с Mac компютри.