Съоснователят на "Епъл" Стив Возняк съобщи, че е получил лек инсулт по време на бизнес конференция в столицата на Мексико, но вече се е прибрал вкъщи, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В текст, изпратен до Ей Би Си нюз, той уточни, че в сряда сутринта се е почувствал замаян, имал световъртеж и отишъл в болница. Направеният ядрено-магнитен резонанс показал, че е получил "лек, но истински инсулт".

Возняк, който е на 73 г., трябваше да говори на Световния бизнес форум в Мексико - двудневна среща, обявена за най-важното мениджърско събитие в света. Сред другите обявени оратори бяха Карли Фиорина, бивш главен изпълнителен директор на "Хюлет Пакард", както и Мохамед Юнус, пионер в микрофинансирането, удостоен с Нобелова награда за мир.

Стив Возняк, който заедно с покойния Стив Джобс основава "Епъл" през 1976 г., трябваше да говори в края на форума в сряда следобед.

Той каза пред в. "Ню Йорк таймс", че е бил изписан от болницата в четвъртък, отлетял обратно за Калифорния и чакал да вечеря в дома си в Лос Гатос. "Върнах се у дома и се чувствам добре", заяви Возняк.

Той напуска "Епъл" през 1985 г., за да се занимава с различни други дейности, но остава ревностен поддръжник на компанията и популяризира новите технологии.

Напоследък Возняк се включва и в редица други дейности, включително участва в Dancing With The Stars през 2009 г. и беше съдия в онлайн видеошоу, наречено "Ловци на еднорози", което оценява идеи на предприемачи, борещи се за създаване на стартиращи компании с потенциална стойност един милиард щатски долара или повече.

Докато се занимава с други стартъпи, Возняк помага и да не се забрави поддържането на паметта на дългогодишния си приятел Джобс, който почина от рак през 2011 г., припомня Асошиейтед прес.