Американският сенатор Чък Шумър от от Демократическата партия предложи закон, който да изисква оповестяването на всякаква информация за "Неидентифицирани аномални явления (UAP)". Акронимът е новото название на НЛО.

Шумър дори говори за възможността правителството тайно да знае нещо за извънземни цивилизации.

"В продължение на десетилетия много американци са били очаровани от мистериозни и необясними обекти и отдавна е минало време да получат някои отговори", каза той в прессъобщение.

"Американското общество има право да научава за технологии с неизвестен произход, дело на нечовешки интелект", допълни сенаторът.

Демократът получи подкрепата на републиканския сенатор от Флорида Марко Рубио. По всичко досега изглежда, че законът може да влезе в сила.

Скептиците смятат, че републиканците и демократите използват популярната тема за НЛО и съществуването на извънземни, за да привлекат избиратели преди изборите през 2024 година.

Въпреки това през последните години Пентагона започна сериозно да разисква темата за "неидентифицираните аномални явления". Военните признават, че не всички от изследваните от тях случаи могат да получат обяснение.