Във връзка с епидемията от коронавирус, една от мерките, препоръчвани от всички здравни специалисти е по-честото миене на ръцете и поддържането на добра хигиена. Запознатите с материята лекари смятат, че качественото миене на ръцете ще ни помогне много повече срещу COVID-19 отколкото една маска да речем.

За да се измият ръцете качество обаче е необходимо да отделим определено време а процеса, а много често лекари съветват деца да тананикат любимата си песен. Два куплета ще стигнат за едно качествено измиване на ръцете, смятат те.

На помощ на по-възрастните идва специално приложение, което вече се появи в мрежата. Името му е Wash Your Lyrics (https://washyourlyrics.com). С него можете да превърнете всяка песен, за която се сетите в подходяща за тананикане докато си миете ръцете, а приложението показва и техниката, която да спазвате на определените фрази.

Сайтът дава лесна възможност напълно безплатно да принтирате любимата си песен, заедно с инструкции за техниката с която правилно да се мият ръцете и да я поставите някъде до мивката, така че лесно да можете да тренирате или да предизвикате други членове на семейството си или колеги да го правят също по качествен начин.