Течове на информация в интернет разкриват, е Huawei отново ще се опита да внесе съществени иновации в следващите смартфони от насочената към мобилната фотография серия Р. Според цитирани от сайта MyDrivers източници компанията планира да комерсиализира нов тип лещи, които ще включват течност. Твърди се, че този компонент ще се ползва главно в телефото камерата, предава Mobile Bulgaria.

Изданието посочва, че компанията работи в тази насока отдавна и още в края на миналата година е подала заявка за получаване на патент за разработката. Технологията може да ускори фокусирането до милисекунди, с колкото го прави и човешкото око, а освен това се постига и почти 100% точност. В нея се ползва течност, която служи за фокусиране на изображението, а формата й се променя с подаване на електричество.

Сред другите ползи са по-добро отчитане на разстоянието до обектите, по-добра стабилизация на изображението, премахване на необходимостта от 3D ToF сензор и заемане на по-малко място спрямо традиционните решения. Това са все неща, които са изключително важни в ограниченото пространство на съвременните мобилни телефони.