Ако ползвате Google Photos, през следващия месец в секцията Memories ще започнете да виждате нови автоматични творения, които ще добавят към 2D снимките 3D анимирани ефекти. Компанията нарича тези снимки Cinematic и посочва, че те ще ни помогнат да си припомним отминалите моменти по нов и реалистичен начин, предава Mobile Bulgaria.

Функцията разчита на технология за машинно обучение, която отчита дълбочината на кадъра и пресъздава сцената в 3D с движение на слоевете. Google Photos ще прави това автоматично, така че е достатъчно само да обновите приложението до най-новата му версия. Създадените 3D снимки ще се показват в лентата над потока със снимки и ще могат да бъдат лесно споделени като видео.

Компанията е започнала да добавя в приложението и нови теми за създаване на колажи със снимки. Те са с по-артистичен дизайн, а подборът на кадрите и стилизацията се правят с ИИ. Според Google технологията подбира точната подредба за избраните снимки, като се откриват подобните цветове и след това те се ползват за акцентиране на различни детайли в колажа.

Приложението е получило и нови теми за показване на спомени от миналото. В него вече ще видите повече снимки на важните хора в живота ви, както и спомени за любимите ви неща (например залези) и занимания (като например готвене и разходки сред природата). Има и опция за скриване от спомените на избрани хора и времеви периоди.